POZNATA IMENA UHAPŠENIH POMAGAČA SANJINA SEFIĆA, MEĐU NJIMA I NEGOVA SESTRA

0
181

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti saobraćajne nesreće od 10. oktobra u kojoj su smrtno stradale dvije studentice, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomaganje Sanjinu Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Tako je jučer u 18.30 sati u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, uhapšen Dino Alić(1987.), a daljnim operativnim radom i po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, sinoć u 1.30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, uhapšeni su Saud Nišić (1988.) i Sara Sefić(1994.), Sanjinova sestra, potvrđeno je iz Tužilaštva KS, piše “Avaz”.

Prilikom pronalaska ovih osoba u spomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi Nišić, pronađen je Golf 6, vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela 11. oktobra, kada su nakon saobraćajne nesreće Alić i S.A. prevezli Sefića na područje općine Rudo.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođenim 1992. u Rogatici, nastanjenim u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem spomenutog krivičnog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog krivičnog djela.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here