Poučna priča: Od besposličara do milionera

0
350

Nezaposlen čovjek dolazi moliti za radno mjesto odčepljivača zahoda u Microsoft. Šef osoblja ga testira potpuno novom pumpom.

– “Angažirani ste. Dajte mi svoj e-mail da vam pošaljem popunjen formular, kao i dan i sat kada ćete početi raditi…”

Očajan čovjek odgovori da nema ni računalo, a još manje e-mail adresu. Šef mu na to kaže da žali, ali ako on nema e-mail, on virtualno ne postoji, a ako ne postoji, ne može dobiti posao. Čovjek izađe očajan ne znajući što da radi sa samo 10 dolara u džepu. Ode u trgovinu i kupi sanduk od 10 kg jagoda. Potom ode od vrata do vrata prodavati jagode na malo i za manje od dva sata udvostruči svoj kapital. Ponovi akciju još tri puta i vrati se doma na kraju dana sa 60 dolara.

Tada shvati da bi tako mogao živjeti. Svaki dan izlazi iz kuće sve ranije i vraća se sve kasnije i tako utrostruči ili učetverostruči svaki dan svoj kapital. Uskoro kupi svoj kamion, a ubrzo zatim postane vlasnik male tvrtke s vozilima za isporuku.

Prođe pet godina….
Čovjek je sada vlasnik jedno od najvećih mreža za prodaju hrane. Jednog dana odluči uzeti životno osiguranje. Pozove svog agenta i izabere policu. Na kraju razgovora, agent ga pita za e-mail adresu kako bi mu poslao klauzule ugovora. Čovjek kaže da nema e-mail. Čudno kaže mu agent, nemate e-mail a uspjeli ste sagraditi to cijelo carstvo. Zamislite gdje bi vam bio kraj da ste imali e-mail adresu.
Čovjek razmisli i odgovori: “Bio bih odčepljivač zahoda u Microsoftu!”
PRVA POUKA: Internet ne riješava sve u životu.
DRUGA POUKA: Neke stvari u životu dešavaju se nam s razlogom, samo je bitno da to prepoznamo na vrijeme.
TREĆA POUKA: Nikad se ne smije predavati kad nam se jedna vrata zatvore. Samo se trebamo osvrnuti oko sebe i naći ćemo novi put (možda i neki zaobilazni

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here