POTRESNI OPROŠTAJ: Ovako se Rile oprostio od Mubere!

0
518

U Sarajevu je u 65. godini preminula legendarna Nada Đurevska, jedna od najznačajnijih bosanskohercegovačkih glumica. Pored brojnih uloga, pamtiti ćemo je po ulozi Mubere u seriji ‘Viza za budućnost’. Tu je igrala majku opasnog Rileta, odnosno Mirvada Kurića, glumca i aktuelnog ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo. On se putem Facebooka oprostio od Nade riječima:

– “Ne postoje riječi dovoljno velike da opišu koliko si velika bila Ti, niti riječi dovoljno snažne da opišu kakvu prazninu ostavljaš…

Hvala ti za sve, za svaku glumačku i životnu lekciju koju si nesebično dijelila sa nama koji smo imali privilegiju raditi s tobom. Uvijek ćemo te se sjećati kao velikog čovjeka i kao velike glumice“, napisao je Mirvad Kurić.

Nada Đurevska je dobitnica Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva, 2014. godine.

Nakon uručenja nagrade je izjavila da se povlači sa scene, nakon 40 godina rada.

“Ova nagrada je takva da briše sve uspjehe i neuspjehe, sve tuge, radosti, sve snove, pravde i nepravde na ovom mom često teško prohodnom putu, ali na putu na kojem mi je bilo najvažnije sačuvati ljudsko lice”.

Igrala je i u mnogobrojnim televizijskim serijama i dramama, kao i u nizu filmova bh. hrvatske, srpske i makedonske kinematografije. Dobitnica je velikog broja nagrada.

Ostavila je svoje uloge kao veliku i neuništivu vrijednost po kojoj će je se sjećati mnoge generacije.

Ekskluziva.ba

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here