Potresna ispovijest mladog Lukavčanina: “Zet me silovao i prodavao drugim muškarcima”

0

Na adresu našeg portala pristigao je e-mail od strane muške osobe koja želi ostati anonimna (identitet poznat redakciji) ali koja želi svoju priču ispričati i sve druge upozoriti. Ovaj 18-godišnji muškarac iz Lukavca nikada nije upoznao svoje roditelje, te je sa dvije godine starijom sestrom, živio u domovima nekad sumnjivih, rijetko finih ljudi. Nakon što se njegova sestra udala za muškarca od 44-godine, ovaj mladić je bio prepušten samome sebi. Tada, za ovog stidljivog momka, sve je krenulo po zlu…

Mladić koji nikada od života nije tražio više nego što je imao, a nije imao mnogo, sa svojom starijom sestrom, živio je u domu svoje tetke i svog tetka, koji to možda i nisu bili.

Rekli su nam da će nas udomiti tetka i tetak za koje sam prvi put čuli tada, kada nam je socijalni radnik rekao da će danas doći po nas. Evo, drugu godinu s njima živimo, a ja i dalje sumnjam da smo u rodu” – pisalo je u pismu ovog Lukavčanina.

“Dvije godine živimo sa njima. Hrane nas, oblače i obuvaju… Međutim, to su radili onda kada bi socijalni radnik trebao doći da nas obiđe. Vjerujem da ni to ne bi radili, da socijalni radnik nije zahtijevao dokaze da se o nama brinu, odnosno da džaba ne uzimaju pomoć koju za nas dobijaju“.

Ovaj mladi Lukavčanin, kako stoji u njegovom pismu, oduvijek se osjećao drugačijim. Nikada nikome o tome nije pričao, jer ni sam nije znao šta to znači, te kada će prestati. Naime, on je još kao dijete volio krišom oblačiti krpice svoje sestre, u kojima je, kako tvrdi, volio oponašati upravo svoju sestru, odnosno njenih pokreta ruku, njen zanosni hod, nogu prekrštenu preko druge… Sve to bi radio ispred ogledala i tada bi sretan bio, jer nije bio ono od čega je oduvijek bježao.

“Mislim da je moja sestra znala šta radim, odnosno da joj kradem krpice, ali iz samo njoj poznatih razloga, nikada mi to nije dala na znanje“

Odlazak sestre

Nakon samo godinu dana, od kada su došli živjeti sa tetkom i tetkom, njegova sestra se udala. Znao je da ima momka, ali ne i da je od nje stariji preko 20 godina. Nije bilo svadbe ni svatova, sestra se ukrala i mene ostavila sa tetkom i tetkom.

“Bez roditelja, bio sam sam. Međutim, pored sebe sam uvijek imao sestru koja bi me bar na momente podsjetili da ipak nisam sam. Ali, sada me i ona napustila i po prvi put sam u životu sam…” – napisao je Lukavčanin, te dodao: “Mada, jako sam često odlazio kod nje, jer nije bila daleko…“.

Kada je sestra napustila dom tetke i tetka sa sobom je odnijela i sve ono što je bilo u njenom posjedu, između ostalog i krpice koje su Lukavčanina činile sretnim. Kao što je u pismu napisao, mislio je da ga je njegova želja da oponaša sestru napustila onda kada je i ona otišla iz njegovog života, ali da se ništa promijenio nije, shvatio je kada je prvi put bio u njenom novom domu.

Kada bi skupio hrabrosti odlazio bi u toalet i iz korpe za prljavi veš, vadio njene krpice i na svoje tijelo prislanjo. Nekad bi, onda kada želja nadjača razum, oblačio krpice. Bile su to gaćice i grudnjaci, ponekad i haljine koje su u korpi, sudeći po mirisu, stajale duže od sedam dana.

“Miris, odnosno smrad mi nije smetao. Želio sam kripice svoje sestre. Čak bi ponekad i ukrao par gaćica i kod kuće oblačio kada bi tetka i tetak zaspali” – stajalo je u pismu.

“Sestra je imala krpica više nego ikada i ljepše nego što je ikada imala u svom ormaru kada smo živjeli skupa. Bio sam ljubomorna i pomalo tužan. Udala se, imala je topao dom, muža, iako stariji od nje, koji je čini sretnom… Jednostavno, spasila se… Tako sam bar mislio“

Muž moje sestra – moj zet

Sestra mladog Lukavčanina se udala za muškarca koji ima 44. godine, iako to nigdje nema na papiru ili ona nije osjećala potrebu da mu pokazuje. Kako tvrdi Lukavčanin, nikada nije mnogo pričao niti bi bio zainteresovan za razgovor kada bi došao u goste. Bio je dovoljno kulturan da se mladi Lukavčanin osjeća neprijatno.

“Odgovorio bi na svako moje pitanje, ali nikada nije razgovor započinjao. Mlad sam, šta on ima i o čemu da priča sa mnom, tješio sam se…“

Kako je Lukavčanin u svom pismu napisao, bio je to muškarac od 44 godine, u kojem je on s vremenom vidio svog oca kojeg nikada ni vidio, a kamoli imao. Nije pričao o sebi, niti je volio odgovarati na pitanja koja su se ticala njegovog privatnog života.

Uvijek se imalo i pojest i popiti, a kako je njemu sestra imala običaj reći, imala je sve o čemu je maštala. Bili su na moru nekoliko dana poslije ‘vjenčanja’ i prema njenim riječima, od sreće je plakala, jer nikada ranije nije vidjela more. Međutim, kao ni njen brat ni ona nije mnogo znala o njenom ‘poslovnom’ životu. Pitala je, u više navrata, ali svaki put bi dobijala odgovor: “Dokle god kući donosi – dobro je“.

Muž moje sestre – moj dželat

“Bio je to samo još jedan dan koji sam provodio kod svoje sestre. Bili smo sami. Glupirali smo se, kao što smo to radili nekada” – započeo je Lukavčanin posljednji dio pisma koji je jako potresan.

“Iskrao sam se iz kuhinje, gdje je sestra pravila ručak, te pobjegao na sprat gdje se nalazio toalet. Iskoristio sam njenu kulinarske obavezu da obučem neke od njenih krpica. Međutim, ono što je uslijedilo, promijenilo je moj život, moj život koji nikada više neće biti isti” – napisao je.

U nastavku ćemo vam u cijelosti prenijeti posljednji dio pisma koji je potresan, te koji će, kako je i sam Lukavčanin na početku napisao, pomoći drugima da budu oprezniji i pametniji.

“Obukao sam sestrine gaćice. Bio je to prvi put da u rukama držim ženske tange. Uzbudio sam se. Brzo sam sa sebe skinuo trenerku, svoje bijele bijele slip gaćice i na sebe obukao sestrine crvene tange. Bile su hladne, prijalo mi je. Nastavio sam ‘rovinjati’ po korpi te pronašao majicu na bretele takođe crvene boje. I to sam na sebe obukao. Gledao sam se u ogledalu i pokušao oponašati svoju sestru… U tom momentu sam čuo korake kako se sve brže približavju toaletu. Prestao sam disati. Čvrsto sam stajao u mjestu na pohladnim pločicama, razmišljajući kako će, ko god bude uhvatio za bravu, shvatiti da sam unutra, te da obavljam nuždu, te da ću imati sasvim dovoljno vremena da se presvučem. Tada je uslijedio šok… Nakon što se brava spustila – vrata su se otvorila. Bio sam iza njih, drhtao sam od straha. Vjerovao sam da je sestra, ali kada se na vratima pojavio njen muž, tog momenta je vrijeme stalo.

Samo je zatvorio vrata, ovaj put, za razliku od mene, zaključao. Nisam imao hrabrosti okrenuti se. Stajao sam tik uz lavabo, okrenut leđima, s glavom naslonjenu na svoje grudi… Postiđen i uplašen. U tom momentu sam osjetio njegovu ruku kako me steže za rame, okreće me k sebi i tada sam osjetio najteži šamar koji sam ikada u životu na svom obrazu osjetio. Prepao sam se i lijevom rukom se uhvatio za svoj obraz. Spustio ju je i ponovo me ošamario, po istom obrazu… Sada sam već osjetio kako mi obraz ‘gori’. Taman kada sam ponovo htio ublažiti bol na svom obrazu, uhvatio me je za vrat i spustio na pod. Skinuo je sa mene sestrine tange i sljedeće što sam osjetio jeste njegov spolni organ na svojoj guzi. Pokušao sam ustati, pobjeći, ali njegove teške šake oko moga tankog vrata nisu mi dozvoljavale da bilo šta uradim. Jako me je bolilo. Plakao sam. Suze su mi krenule niz obraze. Njegove ruke preko mojih usta. Nije mario za to, nego kao da mu ni to nije bilo dovoljno, ponovo me počeo šamarati. Sve to nije dugo trajalo, ali sasvim dovoljno da osjetim bol na svakom dijelu svoga tijela… Ostao sam ležati na hladnim pločicama. Izašao je.

Ništa nikome nisam govorio. Nikada. Zašto? Prijetio mi je ubistvom. Moj strah je iskorištavao, te me i drugim muškarcima nudio. Prodavao me je. Skoro godinu dana.

Pobjegao sam. Daleko. Sada sam van BiH. U jednom gradu živim kao podstanar, koji plaćam od plate koju zaradim radeći kao konobar u jednom lokalnom kafiću. Imam djevojku kojoj sam sve ispričao i koja me podržava u svemu.

Kasnije sam saznao da je moja sestra znala sve, ali da je za razliku od mene, odlučila ostati uz njega i biti njegova sluga.“

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here