Polifenoli smanjuju vidljivost znakova starenja

0
227

Kako biste se osjećali mlado i izgledali odlično u svakoj dobi, trebate obratiti pažnju na namirnice koje unosite. Postoje razne namirnice koje mogu kožu učiniti ljepšom, ali je najvažnije da sadrže polifenole.

Polifenoli mogu usporiti proces starenja, a neka istraživanja su čak pokazala da mogu smanjiti vidljivost znakova starenja. Donosimo vam namirnice koje obiluju polifenolima i koje trebate uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Zeleni čaj

Za najbolje rezultate trebate popiti 2 do 3 šoljice zelenog čaja dnevno. Istraživanja su pokazala da, osim što kožu čini ljepšom, čini je i otpornijom na vanjske štetne utjecaje.

Borovnice

Borovnice se nalaze na listi najzdravijih namirnica svijeta. Potiču cirkulaciju, što znači da će koža primati više kisika i hranjivih tvari.

Tamna čokolada

Obiluje antioksidantima koji štite od vanjskih štetnih utjecaja i smanjuju rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja.

Pšenične klice

Veliki broj ljudi nema naviku konzumirati pšenične klice, ali vam one definitivno trebaju zbog odličnog djelovanja na zdravlje i izgled.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here