Policija zaustavila Golf i uhapsila četiri mladića

0
228

Četiri osobe uhapšene su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Sarajevska policija sinoć je u 22:40 sati uhapsila četiri osobe inicijala N. I., rođen 1996. godine u Tuzli, nastanjen u Đurđeviku, Z. A., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, A. A., rođen 1997. godine u Njemačkoj, nastanjen u Sarajevu i B. Z., rođen 1994. godine u Tuzli, nastanjen u Živinicama, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Oni su oko 22:00 sata u ulici Safeta Zajke u općini Novi Grad Sarajevo, prilikom zaustavljanja od strane policijskih službenika, iz putničkog motornog vozila marke VW Golf 3 izbacili jednu kesu sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da se predmetno vozilo privremeno oduzme radi vršenja pretresa. Navedena lica su lišena slobode i predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here