Pokušaj ubistva u Sarajevu: U pucnjavi u Odobašinoj ulici ranjen mladić

Sarajevska policija uhapsila je jučer u popodnevnim satima Jasmina Čolakovića (26) zbog sumnje da je u noći sa utorka na srijedu pokušao ubiti dvadesetdvogodišnjeg mladića iz Sarajeva, saznaje Faktor.

0
190

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, do pucnjave u kojoj je ranjen Emir B. došlo je u Odobašinoj ulici u Općini Centar. Sve se odigralo oko četiri sata ujutro kada je Čolaković iz vatrenog oružja zapucao na Emira H.

On je odmah prebačen na KCU u Sarajevu gdje je nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za torakalnu hirurgiju konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede.

Policija je radeći na slučaju ubrzo identifikovala i uhapsila osumnjičenog za pokušaj ubistva te je na osnovu sudske naredbe izvršen pretres kuće koju na području općine Novi Grad Sarajevo koristi Čolaković. Tom prilikom pronađen je i od njega oduzet pištolj sa okvirom i šest metaka.

Policija je također zbog potrebnih vještačenja oduzela i automobil Golf 2, koji koristi osumnjičeni. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Čolaković je predat na saslušanje u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela. Navodno, dvojica mladića su se poznavala odranije, te su već duži period bili u sukobu.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here