Pogledajte sve znamenitosti engleske prijestonice (VIDEO)

0
242

Grad sa najstarijom podzemnom željeznicom na svijetu, drugom crkvom po veličini, više od 11.000 restorana i kafića… Da, mislimo na London, jednu od najvećih svjetskih metropola!

U englesku prijestonicu možete stići sa sve četiri strane svijeta, tj. iz šest zračnih luka: Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, Southend i City, a do samog grada željeznicom ili autobusom, koji voze svakih nekoliko minuta.

Kao i svaki veliki grad, London je za početak najlakše upoznati ako sjednete na neki od specijaliziranih crvenih buseva koji nude organizirano razgledavanje i prepustite se turističkim rutama da vam otkriju čari engleske prijestonice.

Ono što London čini prepoznatljivim u čitavom svijetu jesu njegov Parlament i najpoznatiji sat – Big Ben.

U gradu ćete se susresti i s brojnim stadionima, poput “Wembleya”, “Emiratesa” i “Stamford Bridgea”, ali i brojnim parkovima i vrtovima, počevši od Hyde Parka i Regent's Parka, pa do onih manje znanih koji se najčešće zovu ‘key gardens’, jer su u vlasništvu stanovnika obližnjih zgrada koji plaćaju poseban porez na njih i jedino ih oni mogu otključati i uživati u njihovoj ljepoti.

No, prije nego se odlučite posjetiti London, pogledajte ove fascinantne videe snimljene u 4K rezoluciji dronom iz zraka.

 

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here