Po čemu se muški mozak razlikuje od ženskog

0
261

Što je muškarcima u glavi i o čemu oni svakodnevno razmišljaju, pitaju se mnoge žene. Jesu li im stvarno samo seksualne misli na pameti te kakvi su zapravo kao osobe? Po čemu se muški mozak razlikuje od ženskog?

Muškarci su osobe koje vole da je hijerarhija jasno postavljena. Hijerarhija je vrlo bitna za sretnog i uspješnog muškarca, pa ukoliko kod vas u odnosu nije postavljena, krenite na posao.

Dok su mladi, muškarci se natječu oko posla, ugleda i žena. Kako vrijeme prolazi, muškarcima je to sve manje važno, a jedino što im je bitno je skladna veza i obitelj te će po tom pitanju sve napraviti i živjeti u zajedništvu.

Muškarci vole braniti svoj teritorij, te ukoliko muškarac slučajno osjeti da netko ili nešto ugrožava njegovu vezu i stabilnost, branit će se poput divlje životinje. Kod muškarca ćete uvijek znati što je njegovo.

Kada je riječ o osjetljivosti kod muškarca, muškarci su jednako osjetljivi kao i žene kada je riječ o stresnim situacijama. Muškarci možda djeluju kao stupovi, ali i oni imaju osjećaje, koje samo jako dobro skrivaju. Kada nešto pođe loše ili neplanirano, oni će odmah razmišljati kako riješiti problem, to je jedina razlika od žena, koje će u tim trenucima tražiti rame za plakanje.

Kada muškarca nešto povrijedi, ili dotuče, njemu će trebati puno više vremena nego ženi da osjeti svoje osjećaje. Tako je zbog odgoja, kojim se želi postići da muškarci budu čvrsti i da nikada ne pokazuju svoje osjećaje, ali kao što smo i već napisali, oni su nerijetko emotivniji od žena.

Po čemu se još razlikuje muški mozak od ženskog? Koliko god je poznato da su žene te koje se žele skrasiti, a muškarci samo žele ludovati, to nije tako. Barem ne nakon 30-te godine. Muškarci vole brak i stabilnost, samo kada dođe vrijeme za to.

Muškarci su najponosniji roditelji. Nema muškarca koji nije ponosan što će postati ili što je otac. Koliko god se u početku brinuli oko te uloge, muškarcima ona ipak na kraju leži odlično! Bez obzira na određene razlike, jedna i druga strana žele dati sve od sebe kako bi usrećili svoju obitelj.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here