PITA SA MAKOM I ORASIMA; Veoma ukusna, mekana i dekorativna

0
169

[ad_1]

Ako želite dekorativnu, mekanu i veoma ukusnu prazničnu poslasticu…

Sastojci:

Za kore:

  • 2,5 dl gazirane vode
  • 2 kašike šećera
  • 2,5 dl ulja
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 600 g brašna

Za fil sa makom:

  • 250 g mlevenog maka
  • 125 g šećera u prahu
  • 150 g džema od šljiva

Za fil od oraha:

  • 250 g mlevenih oraha
  • 125 g šećera u prahu
  • 150 g džema od kajsija

Za premazivanje pite:

  • džem od kajsija
  • mljeveni orasi

Priprema:

U 2,5 dl mlake gazirane vode staviti kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta, dodati 2 kašike šećera, 2,5 dl ulja i brašna. Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 3 dela. Pomešati 250 g mlevenog maka sa 125 g šećera u prahu.

Pomešati 250 g mlevenih oraha sa 125 g šećera u prahu. Razvaljati jedan deo testa staviti u podmazan kalup za pečenje veličine 20×35 cm, preko premazati 150 g džema od šljiva i rasporediti mešavinu od mlevenog maka i šećera.

Preko satviti drugu razvaljanu koru, pa premazati džemom od kajsija i preko posuti mešavinu mlevenih oraha i šećera. Razvaljati treću koru i staviti preko.

Ostaviti da stane 30 minuta, na par mesta izbockati do dna čačkalicon i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da sloj od mlevenog maka bude gore. Još toplu pitu premazati sa džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.

Izvor: recepti.com

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here