PISMO DEMOBILISANOG BORCA ARMIJE BiH SOKIRALO JAVNOST: Pišem onoj trojici govnara u Predsjedništvu

0
174

Asim Jukanović je ratni vojni invalid i demobilisani borac Armije BiH koji je svoju mladost proveo na ratištima širom BiH. Ranjen je na Olovu prilikom pada tenkovske granate na jedan objekat. Ima dvoje djece jedno 11 godina drugo 7 i jako teško živi. Asim se javio našem mediju sa molbom da objavimo njegovo pismo trojici članova predsjedništva po uzoru na Ismara koji je uradio nešto slično, prenosi Globalno.org

Poruku ili pismo prenosimo u potpunosti bez korekcija:

Bilo bi me sramota da se nalazim na vašem mjestu. Izetbegoviću, Čoviću i Ivaniću kako možete gledati na hiljade bivših boraca ove zemlje kako nemaju dostojanstven komad hljeba da pojedu. Mi smo zaslužni što ste vi živi govnari jedni. Živim od 75 maraka invalidnine koju dobijam jer imam geler u tijelu i danas koji je nemoguće izvaditi, a da ne ostanem trajni invalid. Ovako se barem krećem i pokušavam šta dodatno zaraditi.

Kako vas nije sramota , daj vi živite od 75 maraka, kupite drva, ugalj , platite struju i jedite,a uz to imate i djecu.. Mi smo ginuli dok ste vi u sefovima banaka brojali novac. Od kraja rata sam znao da je SDA kriminalna stranka koja je izvarala i narod i borce..

Svašta su nam obećali, a meni dođu samo kad su izbori traže glas. Dobit će moje mudo jer sam na prošlim izborima sa sikirom otjero ono govno iz SDA što je došlo da me kupi za paket makarona i malo hedije. Da ne idem puno u detalje isti su oni sva trojica svaki pljačka svoj narod a mi to gledamo.

Borio sam se u ratu ali sam spreman ovakav invalid izać i boriti se i protiv njih i policije. Ne bojim se više ničega otvrdnuo sam i na rakete i bombe i sve.. Žao mi je bilo što nisu borci izašli kad su bili oni protesti i da napravimo državni udar da ih skinemo.. Tada se moglo, ja sam bio 2 puta ali nigdje mojih saboraca..

 

Živim u Sarajevu, na Vracama i duša me moja boli gledati kako ovaj grad postaje vlasništvo 5 -6 familija..

Možeš ti dobit posao ovdje ako se predaš duševno i ljubiš dupe nekima iz stranaka. Ja imam svoj ponos i moral, radije ću umrijeti nego biti u nekoj od ovih stranaka koje popljačkaše moje sugrađane.. Da sam bogdom otišo kad se zaratilo sad bi živio normalno i mogao svojoj djeci kupiti šta žele.. Nemogu više eto steže me – Ako želite objavite ovo…

Bila je to poruka ili pismo Asima Jukanovića upućeno članovima predsjedništva BiH preko našeg

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here