Paprena metvica za bistar um

0
232

Paprena metvica, eterično ulje, kraljica je koncentracije i mentalne jasnoće. To je ulje koje čim udahnemo, u samo nekoliko sekundi razbuđuje i bistri um, osvježava prostor te je nezamjenjivo “pomoćno sredstvo” tijekom učenja ili obavljanja bilo koje umne aktivnosti.

Ružmarin za koncentraciju i bolje pamćenje

Eterično ulje ružmarina poboljšava koncentraciju i pamćenje te pomaže u otklanjanju umora. Miris ovog ulja pomaže kod glavolje i daje osjećaj energije i vitalnosti. Ovo ulje također pomaže kod uklanjanja mišićnih bolova nastalih usljed zamora, te je stoga idealno za opuštanje i “vraćanje energije” nakon napornog radnog dana.

Ulje limuna za opuštanje i pozitivu

Eterično ulje limuna jednostavno morate imati u svojoj aromaterapijskoj kućnoj ljekarni! Limun je pun života, priziva pozitivnu energiju svojom svježinom, hladi i umiruje. Osim što je blagotvorno za kapilare, eterično ulje limuna dezinficira prostor u kojem boravite. Smanjuje mogućnost širenja infekcija što je korisno ukoliko je bolesna osoba u prostoru. Pomaže u rješavanju dišnih infekcija (pogotovo dječjih), a zanimljivo je i kako eterično ulje limuna pokazuje i dobro djelovanje protiv vrsta bakterija Staphylococus i Streptococus.

Jedna japanska studija pokazala je da eterično ulje limuna raspršeno u zraku uvelike smanjuje pogreške prilikom rada za računalom, a na nervni sustav djeluje umirujuće i može svojom “visokom vibracijom” podignuti duh, smanjiti nervozu, pomoći pri lakšem donošenju odluka, a da pritom ne preoptereti um. Istovremeno smiruje one koji su iscrpljeni. Eterično ulje limuna pomaže i “otvaranju srca” otklanjajući strahove od emocionalnog vezivanja.

Predložena eterična ulja koristite u aromalampici, difuzeru ili kapnite kap-dvije na papirnatu maramicu i inhalirajte prema potrebi. Također, spravite jednostavnu recepturu koja će vam u trenu povratiti bistrinu i jasnoću misli.

Recept: Za bistar um i koncentraciju

1 jušna žlica biljnog ulja prema vašem odabiru
3 kapi eteričnog ulja ružmarina
2 kapi eteričnog ulja paprene metvice

Smjesu nježno umasirajte na područje prsa, vrata, čela ili sljepoočnica. Pazite da eterična ulja ne dođu u kontakt s očima. Osjetite kako djeluje.

Saša Radulović, aromaterapeut – voditelj Udruge “Anias de Moras”

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here