Ovo je “opasno doba” kad žene najviše varaju

0
277

Hormoni po svoj prilici na žene utiču više nego na muškarce.

U zavisnosti od perioda ciklusa, žene se osjećaju privlačnije ili manje privlačno, same su sebi lijepe ili nisu, sretne su ili tužne (i jedno i drugo ponekad i bez očiglednog razloga), sklonije trošenju, ali i varanju.

Ako se može vjerovati novom istraživanju…

Tokom PMS-a žene su gladne kao vučice i mudre kao lisice, ispostavilo se.

Tokom ovulacije, žene se osjećaju vrlo poželjno, same su sebi lijepe, ali imaju potrebu i da se “pokažu”, odnosno da dokažu da su ljepše i bolje od “konkurencije”. Zato se u toj fazi ciklusa lakše odluče da spiskaju ogroman novac na skupu tašnu, obuću ili odjeću. Ta potreba za isticanjem je tekovina evolucije i žene to rade potpuno nesvjesno. Ali još jedna posljedica djelovanja hormona u toj fazi ciklusa je i to da su tada dva puta sklonije aferama i preljubama, piše Mondo.

U drugom dijelu ciklusa, kad prođe ovulacija, posvećenije su svojim emotivnim partnerima. U toj fazi ciklusa raste i nivo progesterona, pa su žene malo usporenije, zbunjenije, teže pronalaze riječi i smanjuje im se “oštrina”. Za ovu fazu ciklusa karakteristične su promjeneraspoloženja. Ali i tada šoping pomaže, pošto je to ponekad dobar “ventil” za intenzivne emocije.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here