Ovo je najmanji muzej na svijetu

0
299

Stanovnici jorkširskog sela Vorli mogu da se pohvale kako imaju najmanji muzej na svijetu. Malena atrakcija se nalazi u Vorliju blizu Halifaksa, a nastala je transformacijom napuštene telefonske govornice.

Muzej Vorli sadrži jednu prostoriju u koju može da stane samo jedan posjetilac. Uprkos ograničenom prostoru, u ovoj sobi se nalazi ugravirano staklo, stare fotografije i selekcija ličnih stvari koje svjedoče i istoriji sela, piše Daily Mail. “Samo smo počeli da pričamo o tome šta bismo mogli da uradimo sa telefonskom govornicom i izrodila se ideja“, kaže Ketrin Galager iz Asocijacije za komunikaciju.

Tema muzeja je lokalna istorija, ali je ideja da se stvari koje se nalaze u muzeju mijenjaju na svaka tri mjeseca. Asocija za komunikaciju je aplicirala za Ginisovu knjigu rekorda i nadaju se da će Muzej Vorli biti proglašen najmanjim muzejem na svijetu. „Naišli smo na fenomenalan odziv. Ljudima se ideja veoma dopada i kada pogledaju šta se nalazi unutra ne mogu da vjeruju šta vide“, kaže predsjednica Asocijacije za komunikaciju Eliana Bejli.

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here