Otvorena Bank of China Srbija – Kineska banka će iz Beograda pokrivati sve zemlje regiona

0
230

Dolaskom Bank of China očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje željezare u Smederevu, izjavio je u subotu, 21. januara 2017. godine, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

– Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo Hesteela, naša željezara će poslovati bolje nego ikad u svojoj istoriji – rekao je predsjednik u Palati Srbija, na ceremonijii svečanog otvaranja Bank of China, koja će biti centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu.
Predsednik Srbije je poželio da se Bank of China Serbia a.d. Beograd razvija i uspješno posluje na regionalnom nivou jer, kako ocijenjuje, njen razvoj sa beogradskom adresom garantuje i razvoj Srbije.
– Želim vam srećan početak i uspješan rad. Dobrodošli u Srbiju u koju vas, verujem, osim razumljivog interesa za pozicioniranje u ovom dijelu Evrope, dovodi i iskreno prijateljstvo, ali i prepoznavanje Srbije kao države koja ima sposobnu Vladu koja će u svakom smislu spremno, operativno i stručno odgovoriti visokim zahtjevima vašeg poslovanja – rekao je Nikolić, obraćajući se predstavnicima kineske banke.
Predsjednik Bank of China Tjan Guoli rekao je da otvaranje njegove banke u Beogradu predstavlja važan korak koji ta banka preduzima u cilju izlaska u susret rastućim potrebama ekonomske saradnje Srbije i Kine, te da će Bank of China finansijskim uslugama koje pruža dati svoj dalji doprinos kineskoj inicijativi “Jedan pojas, jedan put”.
Kineska banka u Srbiji će poslovati pod imenom Bank of China Srbija a.d. Beograd i pokrivaće sve zemlje bivše Jugoslavije, kao i Grčku, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju. Njen osnivač u Srbiji je Bank of China Hungary Close Ltd. iz Mađarske, a sjedište će joj se nalaziti na Novom Beogradu, u Bulevaru Zorana Đinđića 2a.
U početku bi trebalo da finansira kineske i srpske kompanije koje će zajednički nastupati i na trećem tržištu, kao i da pruža usluge stanovništvu.(eKapija)
nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here