Otkrivena obnovljena Kawasaki Ninja ZX-10R

0
510

Prve fotografije obnovljene Ninje ZX-10R Kawasaki je popratio i tehničkim podatcima osvježenog superbike motocikla. Nekoliko fotografija obnovljene Ninje popraćeno je i službenim specifikacijama motocikla pa tako znamo da je on pokretan dotjeranim agregatom s 207 KS, da su tu nova elektronika, nove kočnice, dotjeran okvir i ovjes, a tu je i dodatnih pet kilograma…

Kawasaki je detaljno obnovio svoj superbike dvokotač. Velik udio u tom poslu odradio je njegov SBK tim koji je s inženjerima podijelio svoje tajne. Prvo i osnovno, agregat obujma 998 ccm koji pokreće ovaj motocikl potpuno je revidiran. S ram-airom on sada razvija 207 KS i 113.5 Nm okretnog momenta pri 11.500 o/min.

Dotjerani su usis i ispuh čime je agregat postao efikasniji, skraćeni su klipovi, ušminkana radilica koja sada ima 20% manji moment inercije što je rezultiralo boljim ubrzanjem i svladavanjem zavoja. Obnovljeno je i hlađenje, agregata, a povećan je i airbox koji je sada zapremine 10 litara.

Modificirao je Kawasaki i ispušni sustav, brzi mjenjač sada ima kraće omjere brzina, a elektronika prati ono što nudi konkurencija. Uz novi ECU, tu je novi Boschov IMU te launch control, dotjeran je traction control, a modifikacije su odrađene i na ABS-u. Dobila je Ninja ZX-10R Ohlinsov elektronski amortizer upravljača, dotjeran je okvir motocikla, a tu je i nova 15.8 mm duža stražnja vilica.

Nov je i Showin prednji ovjes koji vuče korijene iz SBK natjecanja. ZX-10R bogatiji je i za novi Brembov kočioni sustav. a obnovljen je i izgled dvokotača što se vidi na prednjem dijelu. Primjetno je i šire sjedalo dok je stražnje svjetlo modificirano kako bi rep dvokotača izgledao uži.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here