Oduzet Opel-Kadet u Turbetu

0
190

Protekla 24 sata na području SBK evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči i 2 slučaja naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 9 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.
Iz saobraćaja je isključeno 5 vozača i 9 vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je 305 prekršajnih naloga.

Dana 11.01.2016.godine oko 19,30 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, službenici policije izvršili su kontrolu motornog vozila marke „Opel-Kadet“, registarskih oznaka 183-J-401, kojim je upravljao E.M. rođen 1965.godine iz Travnika, za kojeg je ustanovljeno da upravlja neregistrovanim vozilom.

Obzirom da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da je uvidom u registar novčanih kazni ustanovljeno je da ima iznos od 4250 KM neplaćenih novčanih kazni, oduzeto mu je motorno vozilo, kako bi se spriječio u daljem vršenju prekršaja.

U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu biće predloženo trajno oduzimanje vozila, kao sredstva izvršenja prekršaja, s obzirom da do sadašnje izrečene novčane kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja i osoba je kontinuirano vršila prekršaje.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here