Odmorite se, ali ne odustajte

0
202

Dođe trenutak kada vam u životu više svega bude dosta; ljudi, stvari, obaveza i hobija, doslovno svega. Bude vam dosta konflikata u odnosima s drugima, problema na poslu, zapreka na putu prema cilju.

Svi mi doista možemo neko vrijeme tolerirati, netko više, a netko manje, padove, udarce, povrede, razočarenja, ali jednom dođe i taj dan kada se prepuni čaša i kada samo jedna kapljica promijeni sve ono što smo do tada godinama gradili i stvarali.

U takvim trenucima samo mali negativni poticaj može dovesti do nezamislive katastrofe. Jedino što tada ne bismo trebali činiti jest donositi odluke, posebno
one bitne , jer one tada postaju bomba koja može uništiti našu pojedinačnu ali i zajedničku budućnost. U takvim trenucima i naša obećanja postaju minsko polje jer stanje u kojem se nalazimo nije ni za šta drugo nego da se malo odmorimo, odvojimo od svijeta i ljudi, te sačekamo bolji trenutak, sretniji trenutak.

Život je najbolje usporediti sa slikom različitih godišnjih doba; proljeća, ljeta, jeseni, zime. Nitko od nas ne bi želio dugo živjeti u vremenu ekstremne hladnoće ili ekstremene vrućine, već uživati u jednom umjerenom vremenu, ali to tako ne može. Sve je dio jednog velikog prirodnog ciklusa koji ima svoj smisao i zato ga treba izdržati. Kako u prirodi tako i u nama ljudima, jer smo i mi dio te velike cijeline.

Zato kada vam bude teško, naučite se odmarati, ali ne odustajati. Nema blistave budućnosti ako na svakoj prepreci mijenjate odluke, ciljeve, uloge i počinjete ispočetka. Snaga koju tada trebate jest saznanje da je cilj bliže nego ikada. Uspješni ljudi nemaju neke drugačije genetske predispozicije, imaju samo ogromnu volju da se bore za ono što zaista žele u životu.

Zato kada vam svega bude dosta izaberite „time out“. Imate pravo odmoriti neko vrijeme, odnosno biti izvan igre, da bi povratili snagu i nastavili dalje do pobjede.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here