Očekujte najbolje, a to je upravo ono što ćete dobiti! -10 savjeta za nevjerovatan život

0
158

To ne znači čekati do sutra, prekosutra ili čak tjedan dana da se počnete brinuti o sebi. Vaš život se događa sada. Ako želite početi živjeti nevjerojatan život kakav zaslužujete, trebate se, još danas, početi bolje brinuti o sebi.

Kako biste bili sigurni da nećete trošiti nepotrebno vrijeme, ovdje su 10 prijedloga o tome kako možete započeti. Spremni?

1. Dišite duboko

Koliko često obraćate pažnju na svoje disanje? Većina ljudi odgovorit će – nedovoljno. U trenucima stresa i teškoća, disanje može postati plitko i napeto.

Sjetite se vremena kada ste bili pod velikim pritiskom – možda ste imali intervju za posao ili ispit, a kada ste završili, sigurno ste primijetili kako ste duboko izdahnuli? To je zato što ste u tom stresnom trenutku, ne znajući, zadržavali dah.

Dakle, ne zaboravite duboko, odmjereno udahnuti  i izdahnuti tijekom dana. Na taj način ne samo da ćete poboljšati svoje emocionalno stanje, već i svoje zdravlje. Dakle, ako želite biti zdravi, započnite s dubokim disanjem!

2. Uživajte u sadašnjem trenutku

S ovim ste već sigurno upoznati, ali nikada to ne možete čuti previše puta; najveći dar koji sebi  možete dati je sadašnji trenutak.

Otpustite svoju prošlost. Nemojte se baviti svojim brigama za budućnost. Umjesto toga, pokušajte saznati kako izvući najviše iz onoga što već imate – upravo ovdje i sada.

3. Oprostite sebi

Vi ste čovjek, normalno je da činite pogreške. Svi ih činimo.

No, ukoliko si ne možete oprostiti te stvari, uskraćujete sebi mogući potencijal i sreću.

4. Oprostite drugima

Jednako je važno oprostiti drugim ljudima koji su vam nanijeli nepravdu. Zašto? Kada zadržavate mržnju ili bol koju vam je netko nanio, vi održavate živu i jaku vezu između vas i te osobe.

Jedini način da razbijete tu vezu je da im oprostite u potpunosti. Za to je potrebno vrijeme, stoga budite dobri prema sebi.

Jedan dobar trik je – svaki put kada se uhvatite da razmišljate ili osjećate odbojnost prema toj osobi, u svom umu joj pošaljite ljubav i otpustite.

5. Odustanite od osuđivanja

Postali tolerantniji prema sebi i drugima. Osuđivanje zamagljuje našu sposobnost da vidimo dobro – dobro u sebi, drugim osobama ili situacijama.

A to može spriječiti otvaranje bilo kakvih mogućnosti.

6. Očekujte velike stvari!

Jeste li vam čaša poluprazna ili polupuna? Trenirajte svoj mozak da očekujete najbolje od svega i tako ćete transformirati na bolje svoj dan, čak i svoj život.

Očekujte najbolje, a to je upravo ono što ćete dobiti.

7. Investirajte u svoje odnose

Naša priroda je da budemo društveni  i da tražimo društvo drugih. Dakle, razmislite o tome koliko vremena provodite s ljudima koje volite i koji vas najviše inspiriraju.

Provodite li dovoljno kvalitetnog vremena s ljudima koji donose radost u vaš život? Odvojite više vremena za njegovanje vama važnih odnosa.

8. Recite ‘hvala’

Živite život sa stavom zahvalnosti! Prednosti koje donosi zahvalnost –  sretniji, bolji i ukupno kvalitetniji život – ne mogu se podcijeniti.

Zahvalnost za ono što već imate omogućuje da za početak budete sretni s onim što imate, upravo sada.

9. Riješite se starih stvari

Ukoliko niste u mogućnosti riješiti se stvari koje vam više ne služe, kako možete očekivati da će ono što najviše želite doći u vaš život?

Ako ne možete vidjeti pozitivne promjene u svom danu, promotrite svoj  trenutni život i zapitajte se: “Koje stvari me sputavaju ili priječe da ostvarim ono što najviše želim?” Stvorite prostor u vašem životu.

10. Iskažite si ljubav

Posljednje, ali ne i manje važno, ako želite da vam je divna svaka sekunda u svakom danu, morate početi voljeti sebe.  Ispunite svoj um, tijelo i dušu  apsolutnom ljubavlju.

Učinite to i prihvatite sebe – a ja vam mogu jamčiti da će se vaš tijek dana, preoblikovati u nešto zbog čega ćete biti uzbuđeni.

Brinite se bolje o sebi i život će se bolje brinuti za vas. Jednostavno!

Atma.hr

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here