OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA TIJELOM STRADALOG MLADIĆA IZ ZENICE

0
193

Nakon što su jutros, u automobilu koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima završio u rijeci, pronađena tijela dvojice stradalih mladića intenzivirane su aktivnosti na pronalasku tijela trećeg mladića, Amara Kozlića.

Pretpostavlja se da je nabujala rijeka tijelo odbacila nizvodno, zbog čega specijalni ronilački timovi MUP-a ZDK s čamcima pretražuju lokalitete korita rijeke kod Lašve, Janjića, Druviše i nizvodno.

Dodatno potragu otežava nabujala rijeka, ali i mogućnost da je rijeka tijelo odbacila nekoliko kilometara od mjesta nesreće.

Zbog kiše i nabujale rijeke, ali i cjelodnevne potrage, potraga za tijelom mladića je završena za danas. Prema riječima Senaida Hasića, komandira Specijalne jedinice MUP-a ZDK, ekipe su povučene i potragu će nastaviti sutra, piše Avaz.

– Ekipe su od jutarnjih sati na terenu i ulagale su maksimalne napore na pronalasku tijela. Činjenica, bilo je otežavajućih okolnosti, ali nismo odustajali. Za danas je potraga završena – kaže Hasić.
Ističe da će sutra, ako to vremenski uslovi budu dozvljavali, nastaviti sa temeljitijom potragom za tijelom mladića.

Podsjetimo, nestanak mladića, nakon subotnjeg izlaska u diskoteku u Vitezu, porodice su prijavile u subotu.

Iako su vjerovali da će cijela priča imati sretan epilog, automobil Audi i tijela dvojice mladića jutros su pronađena u rijeci.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here