Obilježen Dan SOS Dječijih sela BiH 23. godine predanog rada za dobrobit djece bez roditeljskog staranja, te djece i porodica u potrebi

0
181

[ad_1]

Osvjetljavanjem Starog mosta u Mostaru, te fasada Umjetničke galerije u Sarajevu i Barok zgrade u Tuzli, obilježen je Dan SOS Dječijih sela BiH.

„Već tradicionalno 23. juni se u svih 134 zemlje svijeta u kojima radimo, obilježava kao Dan SOS Dječijih sela, te rođendan Hermanna Gmeinera, utemeljitelja organizacije. Naša želja je bila ove godine u Bosni i Hercegovini taj dan obilježiti videomappingom, odnosno osvjetljavanjem značajnih građevina u tri grada – Sarajevu, Mostaru i Tuzli, te tako podsjetiti građane na naš rad i inspirirati ih da podrže misiju prema kojoj želimo osigurati da nijedno dijete ne odrasta izvan porodice.  Ovi gradovi nisu slučajno odabrani, naime, u njima realiziramo naše programske aktivnosti, te smo ovaj, za nas poseban dan, željeli podijeliti sa našim prijateljima“, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Mostar-Stari most1Sarajevo-Umjetnicka galerija1

„SOS Dječija sela BiH su opredjeljenja da i dalje djeluju u našoj zemlji, te da svojim programskim aktivnostima, prilagođenim potrebama djece, mladih i porodica u potrebi, budemo njihov vjetar u leđa, te im pomognemo na putu ka uspješnoj samostalnosti. Iskrenu zahvalnost za naše dosadašnje uspjehe, dugujemo i svim prijateljima i partnerima koji su na bilo koji način bili podrška, te pozivam sve one koji su u prilici da nam se pridruže, kako bismo širili mrežu i krug prijateljstva i partnerstava“, dodao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Tuzla -Barok zgrada 1Tuzla-Barok zgrada 2

 SOS DJEČIJA SELA BIH U BROJKAMA:

 Dnevno SOS Dječija sela BiH brinu za preko 1.000 djece i porodica na 5 programskih lokacija

 2 SOS Dječija sela, 28 SOS porodica, 279 djece i mladih bez roditeljskog staranja u direktnoj brizi

 6 SOS Programa Jačanja porodica sa 325 porodica i 870 djece i mladih

 2 SOS Programa za mlade

 2 Centra za rani rast i razvoj

 23 godine iskustva u BiH

Sarajevo-Umjetnicka galerija2Mostar-Stari most2

Sve aktivnosti realizirane u protekle 23. godine, koliko SOS Dječija sela djeluju u Bosni i Hercegovini, bile su i još uvijek su odgovor na potrebe zajednice – djece i mladih bez roditeljskog staranja, te djece i porodica u potrebi. Ponosni smo na porodični model brige i činjenicu da su u proteklim godinama, stotinama djece sarajevske i gračaničke SOS porodice pružile i još uvijek pružaju toplo okruženje, ljubav, brigu i posvećenost SOS roditelja i cijelog tima ljudi; Programi jačanja porodica, koje realiziramo u Sarajevu, Mostaru, Gračanici, Maglaju, Goraždu i Srebrenici imaju za cilj da osnaže i održe na okupu roditelje i djecu; a Programi za mlade, pokrenuti u Sarajevu i Tuzli, direktan su odgovor na potrebu mladih ljudi da se osposobe kako bi što lakše dostigli finansijsku samostalnost.

Objava Obilježen Dan SOS Dječijih sela BiH 23. godine predanog rada za dobrobit djece bez roditeljskog staranja, te djece i porodica u potrebi pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here