Nova super hrana: Kamilje mlijeko navodno liječi autizam, dijabetes pa čak i Kronovu bolest

0
227

Zaboravite mlijeko od badema i izbacite kartone sojinog mlijeka iz kuće, jer je na redu novi trend i nova super namirnica – mlijeko kamile koje donosi mnoge zdravstvene prednosti.

Prednosti mlijeka kamile su višestruke, jer u odnosu na kravlje ima manje zasićenih masti, sadrži visok nivo proteina, više željeza i vitamina B i C. Ranija istraživanja su pokazala da pomaže u borbi protiv bolesti kao što su autizam, dijabetes pa čak i Kronova bolest.

Također, mlijeko kamile odlično podnose osobe netolerantne na laktozu, a arapske nomadske grupe smatraju da je mlijeko kamile alternativa majčinom mlijeku.

Čini se da postaje novi trend u ishrani. Čak je i Kim Kardashian prilikom posjete Bahreinu prošle godine na svom Instagram profilu postavila fotografiju uz pitanje “Imate li kamilje mlijeko?”.

Ipak, dok stvarni učinci kamiljeg mlijeka na zdravlje još uvijek nisu dokazani, pola litra ovog mlijeka košta 18 dolara.

Zbog toga Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) ne dozvoljava slobodnu prodaju kamiljeg mlijeka, niti njegovu promociju kao lijeka.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here