Neum prijeti blokadama

0
275

[ad_1]

Ako ne počne izgradnja magistralne ceste prema ostatku BiH, najavljena je blokada prometnice Stolac – Neum…

Naime, kako prenosi Večernji list, Općinsko vijeće i načelnik općine Živko Matuško donijeli su jednoglasnu odluku da će blokirati sve ceste prema Neumu.

Lokalne vlasti dale su tako ultimatum vlastima u BiH i Hrvatskoj da će blokirati granice ako se ne riješi problem gužvi.

Podsjećamo, Matuško je još u travnju upozorio da je zbog uvođenja strožeg režima na granicama Europske unije, odnosno Hrvatske, došlo do problema pri svakodnevnoj komunikaciji.

U pismu koje je uputio vlastima Bosne i Hercegovine, Matuško je upozorio da je zbog uvođenja strožeg režima na granicama Europske unije, odnosno Hrvatske, došlo do problema pri svakodnevnoj komunikaciji. Ističe odlazak djece u školu te kaos koji prijeti kaos za vrijeme turističke sezone. Zatražio je da se svim građanima Neuma omogući prijelaz granice između BiH i RH na pograničnim prijelazima Radež – Vukov klanac i Duži – Imotica, uz sadašnja dva u Kleku i Zaton Dolu.

”Ako se u sljedećih petnaest dana nadležne institucije ne oglase i ne poduzmu ništa, bit ćemo prisiljeni blokirati prolaz kroz Neum na graničnim prijelazima sa strane BiH kao upozorenje. Prosvjed ćemo najaviti”, napisao je tada Matuško u pismu.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here