NEOBIČNA KREMPITA: Omiljena poslastica obogaćena čokoladnom glazurom

0
227

[ad_1]

Krempita je omiljena poslastica, a ovaj put vam donosimo recept za malo drugačiju varijantu koja je jednako dobra kao i originalni recept, ako ne i bolja.

Sastojci:

Kora:

  • 8 žumanaca
  • 2 cijela jaja
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike ulja
  • 5 kašika brašna
  • dvije kašike kakaoa
  • jedan prašak za pecivo.

Fil:

  • 8 bjelanaca
  • 12 kašika šećera u prahu
  • 10 kašika šećera
  • 1,5 l mlijeka
  • 5 pudinga od vanilije.

Glazura:

  • 200-250 grama čokolade za kuvanje
  • malo ulja

Priprema:

Umutiti žumanca, cijela jaja i šećer u pjenastu masu. Dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Smjesu sjediniti i istresti u pleh obložen papirom (otprilike 25×35), peći na 180°C, dok ne porumeni.

Umutiti bjelanca u snijeg, zatim postepeno dodavati šećer u prahu i mutiti dok ne postane čvrst snijeg.

U mlijeku skuhati puding i šećer. Kuhati dok ne postane gusto.

U topao puding, dodati šaum od bjelanjaka, ali lagano i kašiku po kašiku. Miješati ručno i polako.

Preko ohlađene kore nanijeti fil i ostaviti da se prohladi pa tek onda nanijeti čokoladnu glazuru.

Dekorisati po želji!

Izvor: Torte i kolači

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here