Nekoliko korisnih trikova sa Apple EarPods slušalicama!

0
261

Iako postoji dosta slušalica koje imaju bolji kvalitet zvuka od Apple EarPods slušalica, mnogi ljudi ipak ih koristi. Jedan od razloga su kontrole koje se nalaze na desnoj strani slušalica, kojim možete upravljati svojim uređajem bez da ga vadite iz džepa, ako slušate muziku. Postoji dosta mogućnosti koje vam nude ove kontrole, a mnogi korisnici nisu ni svjesni da postoje.

Možda i najpoznatiji trik, osim pojačavanja i smanjivanja, je funkcija pauziranja i nastavljanja slušanja muzike ako pritisnete tipku u sredini jedan put. Ako koristite slušalice i imate dolazni poziv, pritiskom na istu tipku možete se javiti na poziv, a dužim držanjem tipke možete ga odbiti. Ako se javite na poziv, možete ga završiti jednim pritiskom. Osim navedenih opcija, koje su mnogima već poznate, ove tipke imaju nekoliko skrivenih funkcija.

Na primjer, možete prebaciti pjesmu koju slušate ako dva puta pritisnete srednju tipku. Ako pritisnete tri puta tipku dok slušate muziku, pjesma će se vratiti na početak, a ako odmah ponovite tri pritiska, prebacit ćete na prethodnu pjesmu. Možete i premotavati pjesmu koju slušate. Ako pritisnete srednju tipku dva puta, ali je drugi put zadržite, počet ćete premotavati pjesmu. Nakon što pustite tipku, premotavanje će prestati i nastavit ćete slušati pjesmu od tog dijela.

Apple EarPods slušalice su vrlo korisne ako želite slušati muziku ili javljati se na pozive (ili ih odbiti), ali šta je sa drugim opcijama? Kao prvo, moguće je aktivirati Siri ako držite tipku u sredini dvije sekunde. Ova funkcija i nema previše smisla ako vaš uređaj ima šifru, jer je potrebno uzeti uređaj u ruke i upisati šifru. Sa druge strane, pomalo je problematično uzeti telefon u ruke kada je hladno, pa je lakše upitati Siri koliko je sati nego pogledati vaš uređaj.

EarPods slušalice imaju još jednu sjajnu mogućnost. Oni koji slikaju sa iPhoneom znaju kako da tipkom za podešavanje to urade. Možete ih koristiti u mnoge svrhe i ovo vam može poslužiti kao daljinska kontrola za fotografije, sve ovisi o vašoj kreativnosti. Ako uspijete ovo napraviti, možete čak i postaviti mikrofon ispod vaše kragne, kako biste imali bolji zvuk u videu. Potrebno je malo truda da biste to napravili uredno i kako bi vam zvuk ostao kristalno čist.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here