Najtraženija dijeta u 2017. godini: Skida 7 kilograma za sedam dana !

0
219

Izgleda da je broj 7 potpuno u znaku GM dijete.

Tokom ljeta su svi u potrazi za brzim dijetama, sa kojima će u kratkom roku izgubiti nekoliko kilograma viška, piše “Stil“…

Takva je i GM dijeta, odnosno dijeta General Motors, koju je ta kompanija razvila još tokom osamdesetih godina, kako bi očuvali zdravlje svojih zaposlenih.

U 2017. godini, ova dijeta postala je jedna od najtraženijih na Googleu, što nije ni čudno jer obećava gubitak 7 kilograma za samo 7 dana!

Glavno pravilo dijete jeste da se strogo držite uputstava tokom jedne sedmice. Prvi dan dijete jede se samo voće, ali ono bazirano na vodi, tako da su banane strogo zabranjene.

 

Princip dijete je jesti hranu kojom ćete izgubiti više kalorija nego što ćete ih unijeti. Tokom prva tri dana dijete gubi se najviše kilograma jer su ta tri dana i najstroža, a tokom cijelog sedmodnevnog režima treba unositi od 1.000 do 1.200 kalorija na dan.

1. dan

Voće, a lubenica se najviše preporučuje. Banane su zabranjene. Može se jesti u neograničenim količinama i kada želite, ali ipak ne pretjerujte.

2. dan

 

Sve povrće je dopušteno, sirovo ili kuhano, a voće je zabranjeno. Dan počnite pečenim krompirom koji će osigurati ugljene hidrate tijelu tokom dana.

3. dan

Kombinujte voće i povrće iz prva dva dana, ali ne jedite banane ili krompire.

4. dan

Danas su vam dopuštene banane i mlijeko, kao i voće i povrće.

5. dan

Jedite junetinu, teletinu, piletinu ili ribu, zajedno s pet ili šest cijelih krompira. Deset do 12 čaša vode se preporučuju ovoga dana.

6. dan

Govedina i povrće se jedu tokom ovog dana.

7. dan

Za doručak pojedite smeđu rižu i popijte prirodni voćni sok, a ostatak dana u neograničenim količinama jedite voće i povrće.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here