Najteža situacija u Srednjobosanskom kantonu: Zbog kiše izlivene rijeke, poplavljene i uništene kuće, pokrenuta klizišta

0

Obilne kiše i topljenje snijega u Bosni i Hercegovini pokrenuli su brojna klizišta, nekoliko kuća je uništeno, a saobraćaja je blokiran na više putnih pravaca. Kako nam javljaju naši čitatelji ali i prema informacijama iz Civilne zaštite, najgora situacija je u Srednjobosanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

Na području Srednjobosanskog kantona zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima kroz naselja Kula i Kandija.

Dežurni operativni Minitarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona je kazao da je na području Gornjeg Vakufa zabilježeno klizište koje je uništilo dvije kuće, ali da na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba, a u Bugojnu je uslijed izlijevanja Vrbasa urušen pomoćni most.

Za sada ističu da nema većih opasnosti, ali da sve službe civilne zaštite prate situaciju i reaguju u skladu sa svojim mogućnostima.

Poplave su zabilježene u i oko Sarajeva, nekoliko gradskih ulica je prekriveno vodom, a kod Pazarića potoci su poplavili polja i okućnice. Također, zabilježen je porast rijeka u Kantonu Sarajevu, uključujući Bosnu, Miljacku i Željeznicu.

Naše ekipe su na terenu, za nekoliko minuta javljamo Vam više informacija.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here