“Na birou sam već devet godina, a tražili su mi 100 hiljada maraka da uđem u košarkaški savez”: Ispovijest Razije Mujanović

0
213

“Nema posla za mene, čekam sa srednjom školom da dobijem neko mesto, možda mi sa biroa jave…”, rekla je Razija Mujanović uz osmeh

Kada je urednik i novinar sa FACE televizije Senad Hadžifejzović pitao Raziju Mujanović “Boga ti Razo, šta ti radiš sada”, ona je odgovorila: “Na birou za zapošljavanje. Stvarno, ne zezam se…”. Jedna od najvećih košarkašica sa ovih prostora u istoriji je potom rekla da za nju nema posla, a sa osmehom je dodala: “Nema posla za mene, čekam sa srednjom školom da dobijem neko mjesto, možda mi sa biroa jave…”

Eto, najbolja košarkašica Bosne i Hercegovine svakako, a verovatno i Jugoslavije, je na bioru rada, a kako je gostujući na ovoj sarajevskoj televiziji rekla, tako je već devet godina. Na pitanje od čega živi, rekla je: “Od novca koji sam zaradila”.

Razija Mujanović je ušla ponovo u centar pažnje pošto je primljena u Kuću slavnih u “generaciji 2017”, koju između ostalih čine i Duda Ivković, Toni Kukoč, Šejkil O'Nil…

O fenomenu Razije i odnosu u BiH prema njoj pisao je nedavno Boris Dežulović u zapaženoj kolumni.

A Mujanovićeva je gostujući kod Hadžifejzovića “oplela” po košarkaškom savezu i bivšem generalnom sekretaru Košarkaškog saveza BiH Harunu Mahmutoviću.

“Otišla sam u Savez da pitam zašto nemamo žensku A selekciju. On se u toj cijeloj situaciji jako unervozio i naljutio zašto sam ga to pitala, misleći da sam došla tražiti sebi mjesto u savezu. Iako smatram da sam imala puno pravo da kažem da je meni mjesto tu. To je bio verbalni duel vezano za tu reprezentaciju. On je meni rekao: “Razo nije problem. Ti donesi 100.000 KM i biraj mjesto u Savezu”, ispričala je Mujanović.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića kako da je trebala donijeti 100.000 KM, Mujanović je odgovorila:

 

“Pretpostavljam da pribavim od sponzora ili kao doprinos u KS BiH ili mojih para. Ja sam mu odgovorila da nisam došla tražiti mjesto u Savezu već da pitam zašto ne postoji reprezentacija. On je bio jako ljut na mene. Nakon toga pokrenulo se i dobili smo žensku A selekciju.”

Povodom intervjua koji je Razija Mujanović dala uslijedila je reakcija Haruna Mahmutovića, piše sarajevski N1. On je putem Fejsbuk profila čestitao Raziji na prijemu u Kuću slavnih i kazao da njeni rezultati pokazuju da je bila jedna od najvećih košarkašica Evrope svih vremena.

“A kakav je čovjek pokazuje njena lažna izjava da joj je neko tražio pare da bi radila u KSBiH i laž da je nikad niko nije zvao da radi u savezu. Da sam joj nudio da radi u savezu, da se zajedno borimo za žensku košarku i da joj nikada nisam tražio nikakve pare može potvrditi Mara Lakić koja je bila prisutna na sastanku u prostorijama saveza. Za razliku od Raze Mara Lakić se prihvatila posla i zajedno smo gradili žensku košarku koja je iznjedrila sjajne mlade košarkašice koje će nositi reprezentaciju idućih godina…”, napisao je Mahmutović.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here