Muška ljubomora: Stvari koje ih izluđuju

0
267
Psiholozi se slažu s tim da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore. Ali, bez obzira koliko muškarac imao samopouzdanja, neki “klasični” ženski potezi u njemu će probuditi “posesivnog”…

Flert s drugim muškarcima 

Igranje kosom i pućenje usana samo su dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može da bude sasvim bezopasan čin pitome zabave, ali ako se tako ponašate s muškarcima tokom nekog događaja pred sopstvenim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

Smijanje šalama drugih muškaraca

Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, što je sasvim normalna reakcija. Možda ne razmišljate o tome da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vaš partner će svakako primijetiti. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnim kvalitetom kod jačeg pola.

Dopisivanje s drugim muškarcima

Razmjena poruka preko mobilnoga ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do “ludila”. Nije mu prijatno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kom su vam sve opcije otvorene.

Muškarac kao najbolji prijatelj

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će se stalno pitati da li se može roditi nešto više iz tog prijateljstva. Krivicu svalite na gomilu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj malo pred odjavnu špicu shvati da mu je ljubav života sve vrijeme stajala ispred nosa.

Spominjanje dobrih starih vremena

Ako ne želite da se vaš partner pita da li ste još uvek zainteresovani za svog bivšeg dečka, nemojte tog muškarca da spominjete u njegovom društvu. Dakle, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

Odmor u društvu prijatelja

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duži vremenski period u njegovom društvu.

Prekovremeni rad

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola.

 

 

 

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here