Mostarac Haris Hrustanović novi član Reprezentacije BiH

0
334

[ad_1]

Na službenim stranicama Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine, Selektor MTB Reprezentacije uputio je poziv takmičarima na okupljanje MTB Reprezentacije među kojima je i Haris Hrustanović, član Biciklističkog kluba Mostar, koji vozi u Elite kategoriji.

Naime, kako ističu iz BK Mostar, uoči Državnog prvenstva u disciplini XCO biće izvršena prozivka naše MTB reprezentacije za predstojeće Balkansko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Grčkoj. Haris Hrustanović nastupiti će za Reprezentaciju BiH, te će braniti boje naše države u najjačoj Elite kategoriji.

“Jako sam sretan zbog poziva selektora. Naporno treniram, pored svih ostalih obaveza na fakultetu i drago mi je što je moj trud primjećen. Mogu samo reći da ću dati sve od sebe da što vjernije i dostojnije predstavim našu zemlju”, govori Haris Hrustanović.

Haris Hrustanović

Haris Hrustanović

Reprezentativci su odabrani na osnovu rezultata iz 2017 godine, i rezultata sa državnog prvenstva u 2016. godini. Njihovo okupljanje je planirano da se održi 08.07.2017. godine u Vitezu, uoči održavanja Državnog prvenstva. Planirane aktivnosti u Vitezu se sastoje od zajedničkog treninga na stazi na kojoj će se održati Državno prvenstvo, kao i radnog sastanka reprezentativaca u večernjim satima.

“Naravno, moramo biti sretni kada vidimo svu sreću u licima te djece, prilikom primanja ovakvih vjesti. Također, veseli nas činjenica da BK Mostar i ove godine ima Reprezentativca, kao i svih prethodnih godina, što je opet još jedan dokaz da radimo pravu stvar i idemo u pravom smjeru”, izjavila je Biljana Krtalić, tajnica BK Mostar.

Kreću pripreme i dogovori oko odlaska na prvenstvo

“Odlazak na Balkansko prvenstvo izuskuje značajna sredstva, a na nama je da omogućimo djeci odlazak. Ovih dana ćemo krenuti u razgovore sa gradskim predstavnicima i Sportskim Savezom Grada Mostara koji su oduvijek podržavali naš rad, kao i prema ostalim sponzorima voljnim da pomognu sport, biciklizam i širenje pozitivnih vibracija u Hercegovini”, dodala je Biljana.

Ukoliko želite dati svoj doprinos i podržati odlazak ovog mladog reprezentativca na Balkansko prvenstvo možete se obratiti u Biciklistički klub Mostar.

10390192_585135581601896_5287139517139055249_n

Objava Mostarac Haris Hrustanović novi član Reprezentacije BiH pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here