Mostar: Skokom bez aplauza odana počast žrtvama Srebrenice

0
233
[ad_1] Skok u ledenu Neretvu s UNESCO-ovog spomenika izveo je dugogodišnji član Kluba skakača u vodu Mostari Admir Delić nakon što su u tu rijeku bačeni bijeli ljiljani, koji simboliziraju nevinost žrtava Srebrenice.

U ime Kluba skakača u vodu Mostari Saša Oručević je za Anadolu Agency (AA), kazao kako se skok bez aplauza sa Starog mosta tradicionalno izvodi svake godine i kako je to događaj za koji svi u gradu na Neretvi znaju iako se u principu nikada u javnosti ne najavljuje.

“Svake godine Klub skakača u vodu Mostari organizira skok bez aplauza sa Starog mosta u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. To je najmanje što možemo uraditi da se zločin u Srebrenici ne zaboravi i da se nikada više ne ponovi”, kazao je Oručević za Anadolu Agency (AA).

Skokom bez aplauza, kako naglašava, cijelom svijetu se s UNESCO-ovog spomenika pošalje poruka da se zločin ne smije zaboraviti i da se nikada ne smije ponoviti.

“Svake godine sa Starog mosta se izvedi skok bez aplauza u 11 sati i sedam minuta, što simbolizira dan i mjesec i skakat će se svake godine u to vrijeme dok nas ima”, ustvrdio je Oručević za Anadolu Agency (AA).

Zbog genocida u Srebrenici današnji dan obilježen je tugom i žalosti u gradu na Neretvi. Zastave su na državnim ustanovama i institucijama spuštene na pola koplja, građani i brojni turisti nose “Cvijet Srebrenice”, a u ugostiteljskim objektima može se čuti tišina ili muzika žalosti.

akos.ba

 

[ad_2]

Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here