Mještani Bjelava nakon eksplozije: Sve se zatreslo, a onda je auto odjurio uz ulicu

Mještane sarajevskog naselja Bjelave sinoć je uznemirila jaka detonacija, usljed eksplozije ručne bombe koja je bačena ispred garaže u ulici Envera Čolakovića.

0
197

Bombu je oko 20 sati bacila zasad nepoznata osoba, a prilikom eksplozije oštećena je garaža i automobil Golf 4 koji je u njoj bio parkiran, a koji je u vlasništvu H. A. iz Sarajeva. Mještani ovog naselja dan kasnije pričaju kako je eksplozija bila toliko snažna, da su se tresli prozori na okolnim stanovima.

– Kad je puklo, sve se zatreslo. Skočila sam sa kauča i prišla prozoru da vidim šta se dešava. Vidjela sam samo da je neki auto projurio uz ulicu i ništa više – kazala nam je jedna od stanarki ove ulice.

Prema njenim riječima, nekoliko komšija je izašlo ispred stanova da vidi šta se dešava.

– Svi smo se prepali. Ne znam čija je garaža ni ko je vlasnik automobila, znam samo da je puklo negdje blizu trafostanice – kazala je.

Prilikom eksplozije bombe nije bilo povrijeđenih osoba, a odmah nakon prijave na mjesto događaja su izašli sarajevski policajci i obavili uviđaj. O svemu je obaviješten i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, dok se za bombašem traga.

U istoj ulici ručna bomba je bačena u dvorište kuće na broju 28 krajem oktobra prošle godine. Tada je na ulaznim vratima kuće, te na parkiranom automobilu Alfa Romeo i garaži, pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih osoba nije bilo.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here