Ministrica obrazovanja SBK-a čestitala studentima IUT-a na osvojenom prvom mjestu na “Saobraćijadi 2017”

0
185

[ad_1]

Saobraćajni fakultet, Internacionalnog univerziteta Travnik je nastavio sa uspješnim predstavljanjem Univerziteta, grada Travnika, Srednjobosanskog kantona, ali i Bosne i Hercegovine na manifestaciji studenata saobraćajnih fakulteta naziva „SAOBRAĆIJADA 2017“ održanoj u Grčkoj.

Studenti su ostvarili zapažene rezultate u takmičenju iz znanja zauzevši prvo mjesto u generalnom plasmanu što je prepoznalo i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK na čelu sa ministricom Katicom Čerkez koja je uputila dopis Akademiku, rektoru IUT-a, Prof. dr. Ibrahimu Jusufraniću, a time neposredno i čestitku studentima Internacionalnog univerziteta Travnik, osvajačima pehara i diplome pobjednika:

“Upoznati smo sa informacijom da su Vaši studenti, predstavnici visokoškolske ustanove Internacionalnog univerziteta Travnik, sudjelovali na prestižnom međunarodnom natjecanju u Grčkoj, pod nazivom SAOBRAĆIJADA 2017. Te u generalnom plasmanu osvojili prvo mjesto među 800 sudionika sa drugih univerziteta – Saobraćajnih fakulteta iz istočnog Balkana, što nas veseli i pozdravljamo ovakve međunarodne aktivnosti, što je veoma važno za kvalitetu nastavnog procesa visokoškolskih ustanova, stjecanju novih informacija, znanja i vještina. Želimo Vam i u buduće još ovakvih prestižnih nagrada sa međunarodnih natjecanja te upućujemo čestitke i pozdrave pobjedničkoj ekipi. ”

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here