Naslovnica Scitech Tehnologija Microsoft želi da antiviruse učini bezpotrebnim na Windows 10

Microsoft želi da antiviruse učini bezpotrebnim na Windows 10

0
310

Windows Defender očekuje veliki remont u Creators Update nadogradnji operativnog sistema, a to bi prema zamislima kompanije moglo da učini antivirus riješenja trećih strana manje obaveznim za korisnike Windowsa.

Konkretno, Microsoft pokušava da načini Windows Defender mnogo naprednijim antivirus riješenjem, nudeći ne samo zaštitu protiv malware-a već i druge funkcije koje obično pronalazite u antivirus riješenjima nezavisnih developera.

Na primer, pored tipične zaštite od virusa i prijetnji, Windows Defender koji će napraviti tranziciju u Windows Defender Security Center u okviru Creators Update nadogradnje, sada će imati razne nove funkcije kako bi izvršavao provjere u vezi sa nadogradnjama, drajverima, problemima sa trajanjem baterije kao i kapacitetom interne memorije.

Microsoft kaže da će na taj način Windows Defender evoluirati iz osnovne antivirus faze i prerasti u alatku za optimizaciju sistema, a pored toga će održati računare u skladu sa najnovijim ažuriranjima i ispravljaće tipične greške na koje nailaze korisnici Windows računara.

Firewall i ekran mrežne zaštite će pružiti informacije o postojećim mrežnim vezama plus funkciju o problemima kod mrežnog povezivanja. Family opcija će biti suštinski dio Windows Defendera za pristup roditeljskim kontrolama, kao i upravljanje kontrolama za kupovinu aplikacija i igara.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here