MEKI TORABI NOVI UPOSLENIK KCUS-A?

0
212

On će mijenjati većinu doktora te će svojim alternativnim metodama pomoći našim pacijentima da što prije ozdrave, a pored toga ćemo imati ekonomsku korist od njegovog rada

U proteklom periodu su mnogi doktori napustili Bosnu i Hercegovinu, a u tome prednjače bivši uposlenici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Zbog toga je uprava ove ustanove, na čelu sa Sebijom Izetbegović, odlučila da angažuje svjetski priznatog doktora Mekija Torabija.

– Meki je savršen za KCUS. On će mijenjati većinu doktora te će svojim alternativnim metodama pomoći našim pacijentima da što prije ozdrave, a pored toga ćemo imati ekonomsku korist od njegovog rada. Umjesto pet-šest bezobrazno velikih plata koje su imali naši doktori, sada ćemo plaćati samo Mekija i još uz to uzimati procenat od prodaje vode. KCUS će nakon dugo godina stati na noge te će svoju uslugu podići na najviši mogući(Božiji) nivo i još uz to ćemo biti ekonomični – sa oduševljenjem priča Sebija Izetbegović.

Oduševljenje ovom odlukom nisu krili ni građani Sarajeva.

– Sjećam se kao da je jučer bilo kada sam sedam sati čekala ispred Zetre da vidim Mekija. Čim sam ušla i kupila vodu od pet konvertibilnih maraka odmah je bol u stomaku prestala te sam kasnijim pretragama saznala da se čir u potpunosti povukao. On je pravo riješenje za naš grad – sa suzama radosnicama nam je ispričala žena koja već čeka u redu ispred KCUS-a da posjeti Mekija.

Ovim potezom jedino nisu zadovoljni ostali uposlenici KCUS-a koji se boje da bi i oni mogli ostati bez posla. Da li je taj strah opravdan, saznaćemo u narednim mjesecima.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here