Magistrirala i spakirala kofere: “Na svijetu ima hiljadu mogućnosti, ali ja ovdje ne vidim niti jednu za sebe”

0
178

Odlazi u Irsku, a evo zašto

“JA SAM Ines Ernješ, upravo sam danas obranila diplomski rad, magistrirala sam kulturologiju i da- odlazim u Irsku”, početak je videa koji je snimila ekipa Deutsche Wellea s dojučerašnjom studenticom iz Slavonije.

Kazala im je da odlazi iz nekoliko razloga, a većina njih podrazumijeva novac. “Volim život ovdje, ali našla sam se u trenutku kada znam da postoji tisuću mogućnosti u ovome svijetu, a ja ovdje ne vidim niti jednu za sebe. To je najveći razlog. Ne znam kako će biti tamo i hoću li se vratiti. Vjerujem da ću se vratiti kada ispunim neke svoje ciljeve”, kaže Ines te dodaje da je obitelj bila u šoku kada im je rekla svoju odluku, ali da nisu imali razloge koji bi bili protiv njenog odlaska.

“Ne znam ima li smisla ostati i boriti se, kada za jednako uloženi trud ovdje i samo jednu državu dalje u EU od Hrvatske, možeš dobiti više”, dodaje Ines.

Misli da će imati veće mogućnosti tamo i da će za svoj trud dobiti puno više.

“Želim sebi pružiti novu priliku. Državi želim poručiti da čuva svoje privatne resurse, a mladima želim poručiti da se bore za sebe i da idu tamo gdje smatraju da će im biti bolje, tamo gdje će ljepše sjati”, poručila je Ines.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here