Ljubav nije ono što drugi vide – ljubav je ono što ti znaš

0
361

Ne mogu se prestati boriti za ljubav, jer bi to značilo da sam se prestala boriti za život. Značilo bi početak kraja moje priče, a ona još nije doživjela ni pravi zaplet. Odustajanje mi nikad nije išlo od ruke…
Možda neki smatraju kako sam blesava, luda ili besmislena, ali moja ljubav to nikad postala nije. Ljubav je tražila mjesto na kojemu će se kućiti, baciti sidro i buditi se jutrom snažnija nego je bila prije počinka.
Tražim to mjesto na kojem ću biti sretna, muškarca koji će mi biti ljubav i jutro po kojem će se moj dan poznavati. Utirem put svemu što treba doći i radim sve one greške koje su stoljećima prije mene radili mnogi drugi, rade ih i danas, radit će ih i ubuduće.

Moje se srce ne srami nijednog poraza koje je doživjelo, nijedne ljubavi koju je preživjelo, ali ni njega kojeg je zavoljelo. On je iskonska želja utkana u moj DNA i nepresušan izvor boli zaključan unutar ove ljubavi.
A kakva je to ljubav ako ne boli?

Američka filmska sranja i holivudske budalaštine godinama su me uvjeravale kako je moguće nekoga upoznati danas i sutra znati da ćeš s njim živjeti zauvijek.
Upoznaš nekoga – da, ali za zauvijek treba puno više od jednostrane želje. Zauvijek traži dvostranu ploču najvećih hitova ljubavnih pjesama, očekuje melem načinjen od suza isplakanih očima svih koji su preživjeli slomljena srca i ne gaji ruže u bašti već bukete ljubavi u srcu.
Američki filmovi nisu moj prvi izbor.

Ljubav je daleko od filma. Ona koju nam drugi prikazuju kao savršenu i najbolju, zapravo je isprana i najgora od svih koje ste sebi mogli poželjeti. Odavna sam shvatila da parovi koji se „vole u javnosti“ zapravo nemaju ništa zajedničkog u privatnom životu, odnosno nemaju zajednički život. Postavili su pozornicu na kojoj glumataju osjećaje i vjernost. Ispod plahti su stranci, a u samoći neprijatelji.

Moje ljubavi nikad nisu bile javne, prostrte na ulicu ili montirane pokraj kafanskih stolova. Tako su mi bile najdraže. Bez vanjskih utjecaja rasle su i venule. Bez poganih očiju javnosti evoluirale su do granica koje obični smrtnici ne mogu poimati.
Način na koji sam voljela njega i na koji je on volio mene drugima je ispit iz kvantne fizike. Za nas je to bila abeceda. Neprikosnoveni paralelni svijet koji smo godinama živjeli za sebe.
Raspao se u trenutku kad su nam drugi htjeli pomoći.

Moju ljubav ne mogu osjećati neki drugi ljudi. Bol i suze koji me guše nisu ovozemaljska patnja.
Priznajem, oduvijek se činilo kako smo on i ja izvanzemaljci.

To što me nikad nisi predstavio majci ni danas mi ne predstavlja problem, jer ja se ne želim prodavati njoj; ja sam se dala tebi.

Moje srce ne voli zbog drugih, ono voli tebe.
Još samo da tvoje zavoli mene.
Ostavi trag.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here