LJUBAV NA PRVI POGLED

0
402

Ljubav na prvi pogled! Ah, kakva je to samo grozna i bljutava koještarija! Ne znam ni sam šta sam više mrzio, slušati o toj gluposti, ili, pak, gledati kako se parovi bez imalo srama razgolićuju na mjestima gdje se okupljaju seksualno osjetljive kategorije stanovništva: djeca, bake, deke, vremešni bračni parovi koji pate od trajne nezainteresovanosti za seks, poklonici Kantovog kategoričkog imperativa, prevarene žene, ostavljeni muškarci.
Sve dok i mene jedna takva nije pokosila kao rafal ubojitih šrapnela ispaljenih iz nepromašive Amorove puške.
Ljubav na prvi pogled vam je kao kad vas iznenada uhvati nespremne siloviti aprilski pljusak; kada, bez obzira na to što ste pokisli do gole kože, ipak osjećate neko čudno zadovoljstvo zbog toga što ste trčali kao sumauti da se sakrijete ispod prvog autobuskog stajališta.
Ljubav na prvi pogled je rijetka kod ljudskih bića. Zašto? Zato jer su ljudska bića komplikovana i opterećena raznim problemima. Na primjer, čovjeku koji nije platio ratu kredita na vrijeme, pa mu banka sada prijeti oduzimanjem imovine, realno gledajući – nije ni do života, a kamoli do ljubavi na prvi pogled. Upravo zato se ljubav na prvi pogled vezuje za mladalačko doba, kada bez posla i briga lutamo ulicama grada u potrazi za ženkama koje takođe nemaju na grbači stambeni kredit.
Koliko je ona rijetka i neuhvatljiva, pokazuje jedno naučno istraživanje, prema kojem se dinamika njenog pojavljivanja poredi sa orbitalnim periodom Helijeve komete.
Postoje i takva mišljenja koja je porede sa prijatnim ludilom ili udarom groma, a neki su skloni da idu toliko daleko da joj pripisuju šizofren karakter ili pomračenost uma.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here