Ljetovanje u Albaniji sve pristupačnije i za novčanik i za užitak

0
700

[ad_1]

Ljetovanje u Albaniji iz godine u godinu postaje sve popularnije i radi ljepota koje more, plaže i obale pružaju, ali i zbog cijena koje su veoma pristupačne.

Dugačka morska obala, prirodne ljepote i bogato kulturno naslijeđe neki su od razloga zašto je Albanija posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija. Pored svega toga ljetovanje u Albaniji ističe se i po povoljnim cijenama aranžmana, ali i boravka, kupovine i izleta.

Drač – najpopularnija i najveća plaža, a ujedno i veoma pogodna i jeftina

Drač je najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora! Jedan je od najstarijih gradova s nekoliko značajnih ostavština iz Rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 175.000 stanovnika, ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Južno od starog dijela grada razvio se novi sa modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. Nedaleko do centra grada je velika pješčana plaža duga 40 kilometara sa mikroskopski sitnim pijeskom. Vreva na ulicama, naglašena gostoprimljivost, zanimljiva gastronomska ponuda, neobična arhitektura s fasadama jarkih boja kao i brojne prirodne ljepote čine danas ovaj dio Albanije, ali i sam Drač, jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija na Balkanu koju treba doživjeti u njenoj autentičnoj svakodnevnici.

Plaža Drač je najpopularnija i najveća plaža, a ujedno predstavlja pogodnu ljetnu destinaciju posebno za porodice sa djecom.

Cijene pristupačne za svačiji novčanik

Ono što turiste koji se odlučuju provesti svoj godišnji odmor na obali Albanije oduševljava je čistoća mora i bijele pješčane plaže koje ne zamućuju vodu. Plaže su prostrane, a boravak na plaži olakšavaju suncobrani i ležajke koji se mogu u kompletu iznajmiti za svega 6 KM.

Ukoliko se odlučite ljeto provesti na moru u Albaniji, preporučujemo popularno mjesto Drač, koje nudi i povoljne smještajne aranžmane. Tražite li privatan smještaj, iznajmljivanje soba ili apartmana trebaćete otprilike izdvojiti između 10 i 15 eura. Ako ste više za opciju hotelskog smještaja dobru hotelsku ponudu možete dobiti već do 500 KM za sedam dana koje uključuju smještaj, doručak, večeru ali i organizaciju putovanja kao i besplatno korištenje opreme za plažu. Bitno je napomenuti da su cijene u kafićima, restoranima i prodavnicama jednake onim cijenama u našoj zemlji, a u nekim dijelovima čak i jeftinije.

 

Objava Ljetovanje u Albaniji sve pristupačnije i za novčanik i za užitak pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here