Naslovnica Scitech Tehnologija LG ulaže velika sredstva u razvoj robota

LG ulaže velika sredstva u razvoj robota

0
283

Kompanija LG Electronics okreće se razvoju robota i vještačke inteligencije kako bi pokušala da povrati novac koji je izgubila proizvodnjom smartfona.

Iz LG-a poručuju da će agresivno investirati u robote, nastojeći da iskoriste napredak vještačke inteligencije koji bi mogao dovesti do sofisticiranih mašina koje mogu da obavljaju svakodnevne ljudske zadatke.

Izgleda da je robo-revolucija isplanirana u odjeljenju koje proizvodi kućne aparate u LG-u, pa će raditi blisko sa proizvodima kućnih aparata kao što su frižideri, veš mašine i klime. “Pripremamo se za budućnost agresivnim investicijama u pametne kuće, robote, i ključne komponente kao i jačanje poslovnih mogućnosti kućnih aparata” rekao je Jo Seung-jin, šef ovog odeljenja u LG-u.

LG ipak nije iznio više detalja o tome koliko želi da investira, kao ni kada se očekuje da predstave robote, ali su poručili da istražuju različite opcije kroz kombinaciju tehnologija među kojima su i vještačka inteligencija i ona koja pokreće autonomna vozila.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here