Kulturni Sokovi

0
283
Vec 3 godine se borim da shvatim koncept kineske higijene. Nesto sto je, kao i u Kini, prisutno i u Singapuru. Pored svakodnevnih ispada poput pljuvanja na ulici, pustanje vjetrova i podrigivanja u javnosti, tesko mi pada prilagodjavanje njihovom shvatanju cistoce.
 
Najnoviji ispad mi se desio nedavno, u nacionalnoj operi, gdje sam u sklopu singapurskog festivala plesa isla da gledam Shen Wei asambl. Shen Wei je jedan od koreografa svecanog otorenja olimpijskih igara u Pekingu.
 
Buduci da je bila premijera i prvi put da asambl plese u Aziji, sredili smo se. Obukla sam svecanu crvenu haljinu i pripremila se da uzivam u dvosatnom programu. Sjedili smo u samoj sredini sa savrsenim pogledom na binu. Opera je bila puna do zadnjeg mjesta. Sve je titralo od uzbudjenja.
 
Nasli smo mjesta 5 minuta prije pocetka predstave i smjestili se da uzivamo u kad smo iz cista mira culi pucketanje iza ledja.
 
Okrenula sam se vidim zenu, u svecanoj haljini, 2 reda iz mene, kako grickalicom reze nokte! U sred opere, minutu prije pocetka predstave.
 
Ovo sam ranije vidjela od kolega na poslu (stol do mene), od ljudi u javnom prevozu pa cak i u biblioteci ali u operi tako nesto nisam ocekivala…
 
Nigdje kraja cudjenju i kulturnim sokovima.
nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here