„Kukuriku dosje“ predstavljen u Pločama

0
222

Kukuriku dosje“ predstavljen u Pločama

Autorski prvijenac novinara i povjesničara Željka Primorca naziva „Kukuriku dosje“, zbirka kolumni objavljenih na portalima i tiskanim medijima, nakon Vrgorca i Makarske, u petak navečer predstavljena je i u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama.

Ovom prigodom, o ovoj “svojevrsnoj inventuri promašaja Kukuriku vlasti”, kako su je predstavljači nazvali, govorili su član Komisije za Hrvatski martirologij HBK i BK BiH i urednik knjige Miljenko Stojić, publicist i član prvog saziva Hrvatskog sabora Milivoj Franić, te Ivan Zlopaša, jedan od recenzenata ove knjige.

-Željko Primorac afirmirao se kao jedan iz mlađe generacije političkih analitičara, uvijek aktualan, izravan i jasan, nezaobilazno i rado čitano “pero” na portalima i u tiskanim medijima, na crti nacionalnih interesa i povijesnih narodnih stremljenja. U svojim tekstiovima, Primorac ukazuje na goruće hrvatske probleme i polemizira i kritizira stavove koji dominiraju u  mainstream medijima. Često ukazuje na opasnosti koje prijete zbog potpuno izvrnutog sustava vrijednosti koje mediji smišljeno naguravaju hrvatskim obiteljima – istaknuo je u svome istupu Milivoj Franić.

Urednik knjige Miljenko Stojić je istaknuo kako Primorčeve kolumne nikako nisu ideološke nego praktične naravi, poučne svakom čitatelju.

Kukuriku Koalicija zavila nas je u crno i treba pronalaziti put kako iz svega toga izići. Naravno, njihovi potezi ne padaju s neba. Dolaze iz njihove ideološke pozadine koju uporno ne žele prilagoditi vremenu u kojem živimo. Viču da su bili i da jesu u pravu, a drugi su neprestano u krivu. Primorcu je to dosadilo pa na jednom mjestu stavlja naslov „Partiju na sud“. Nije mu se omaklo, svjestan je kome tim uzvikom baca rukavicu u lice – istaknuo je Stojić.

Ivan Zlopaša, jedan od recenzenata ove knjige, ukazao je na činjenicu kako je autorova nazočnost na medijskoj sceni “otprilike jednako stara koliko i vlast Kukuriku koalicije“.

-Zahvaljujući pristupu i stupnju poznavanja tematike o kojoj piše, Željko Primorac se u te tri godine nametnuo kao jedan od prepoznatljivijih analitičara na domaćoj medijskoj sceni. Za razliku od niza razvikanih imena na domaćoj meinstrem sceni, Željko Primorac ne piše u velikim medijima, niti je u prigodi komentirati procese na državnoj ili velikim komercijalnim dalekovidnicama. Takvo što i dalje je ekskluzivna mogućnost onih pojedinaca i skupina čiji je svjetonazorski odnos prema suverenizmu i drugim strateškim temama u potpunoj suprotnosti sa stavovima koje zagovara Primorac – istaknuo je Zlopaša.

>>Ivan Zlopaša: Primorčev dosje promašaja i zabluda vladajuće koalicije

Na koncu je zaključio kako bi bez Primorčevih analiza hrvatski medijski prostor bio znatno siromašniji.

-Bez Primorčevih analiza, kroz koje su obuhvaćene sve dominantne točke, potezi i promašaji aktualne vlasti, danas bismo se znatno teže prisjetili mnogih detalja koji su zaokupljali našu pažnju u razdoblju posljednje tri godine. U tom slučaju, mnogi bi nam se događaji već potpuno iskrali, neke bi prašina zaborava u dobroj mjeri već pokrila, dok bi bi jedan dio, sasvim je izvjesno, percipirali na način kako nam to sugerira Radmanov HRT ili neke tiskovine – zaključio je Zlopaša.

Nazočnima se na koncu obratio i sam autor. U kraćem obraćanju zahvalio se organizatorima i predstavljačima, kao i svima onima koji su ga tijekom proteklog razdoblja bodrili u naumu da svoja viđenja hrvatske političke svakodnevice zapisuje i javno publicira.

Na predstavljanju “Kukuriku dosjea u Pločama, pored ostalih, nazočili su i gradonačelnik Krešimir Vejić, predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević, zamjenica Dubrovačko-neretvanskog župana Marija Vučković, te predstavnici braniteljskih udruga, donosi hr svijet.net.

I.V./G.S.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here