Kraljica narodne muzike Snežana Đurišić nastupit će u Studiju N BHRT-a

0
453

Srbijanska pjevačica narodne muzike Snežana Đurišić održat će koncert 25. aprila 2018. u studiju Muzičke produkcije BHRT-a sa početkom u 21h. Ovim koncertom nastavlja se projekat Studio N-ove koji njeguje segment narodne muzike. Slavna pjevačica nastupit će uz pratnju orkestra Muzičke produkcije BHRT-a I gudačkog okteta. Specijalni gosti na koncertu bit će Alma Subašić, jedna od najperspektivnijih i najmlađih bosanskohercegovačkih interpretatorki sevdaha i Armin Bijedić, koji trenutno spada u red najpopularnijih pjevača na muzičkoj sceni naše zemlje.

Snežana Đurišić je srbijanska pjevačica narodne i folk muzike. Sa sedam godina pobijedila je na festivalu “Studio 6 vam pruža šansu“, pjevajući pjesmu Lepe Lukić, a godinu dana kasnije snimila je prvi singl. Sa samo dvanaest godina pjevala je na Titovom rođendanu u Domu omladine. Tokom svoje karijere koja traje gotovo pola vijeka otpjevala je čuvene hitove “Kuće male, krečene u belo”, “Odakle si sele”, “Pričaj mi, pričaj“, „Između tebe i mene tama“, „Kaluđere“, „Naše tajne čuva vodenica“,“ Lepo ti je biti čobanica“, „Tri bunara“, „Vratiću se“, „Kleo se, kleo“ i Učiniću sve“.
Važi za jednu od najtalentovanijih pjevačica na ovim prostorima, zbog čega je mnogi smatraju kraljicom narodne muzike. U višedecenijskoj karijeri snimila je 18 singl-ploča, 21 album i nekoliko kompilacija.
Slavna pjevačica dobitnica je brojnih nagrada za interpretaciju na raznim festivalima.
Opšte je poznato koliko su Snežana i njene pjesme voljene u Bosni i Hercegovini. Iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljuju odličnu zabavu za ljubitelje narodne muzike. Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba ili pozivom na brojeve 033/ 408-024 i 033/ 408-025.
Koncert će prenositi BH radio 1, dok će BHT 1 koncert snimiti i odloženo emitovati. Koncert će se moći pratiti putem Live Streama na www.bhrt.ba.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here