Kralj bakra: Bogatstvo, partyji i jahte Milana Popovića

0
317
[ad_1]

Marc Rich je inače bio bogataš, zvali su ga “kralj nafte” koji je svojevremeno upao u velike probleme oko pranja novca 2000. godine.

Tadašnji predsjednik Bill Clinton mu je dodijelio oprost, a iako se nikad nije previše govorilo o tome zbog čega je Rich prošao “glatko”, ostala je činjenica da je bio oženjen za ženu koja je bila vrlo izdašni donator Demokratske stranke, prenosi “Avaz“.

Malo po malo, Milan Popović je ušao u biznis sa MRC-om i otišao je u Kazahstan kako bi za njih kupovao aluminij. Naime, trgovina obojenim metalima i ostalim mineralnim bogatstvom u kaotičnoj Jeljcinovoj Rusiji bio je u to vrijeme jedan od najboljih poslova.

Ukratko, neko ko ima puno gotovine dođe u jednu tvrtku i želi kupiti aluminij. Tamo razgovara s generalnim direktorom, koji ga pošalje finansijskom direktoru.

Nakon diskretnog razgovora, razmjene novca i dokumenata, kupac još samo treba podmititi nekog birokratu u Moskvi i stvar je gotova. Kupio je aluminij po sovjetskog knjigovodstvenoj cijeni (u prevodu ispod cijene), a na svjetskoj berzi obojenih metala prodat će je po svjetskoj tržišnoj cijeni, tako da će svoj profit utrostručiti.

Nakon što to napravi dva ili tri puta cijela Moskva mu je pod nogama, jer niko ne voli dolare tako kao Moskva, nude mu zaštitu za buduće poslove, a uz to i lijepe ruske djevojke.

Neodvojivi dio ovog konteksta u kojem se Milan Popović pojavljuje kao novi i perspektivan igrač je onaj društveni u kojem se može vidjeti svašta, ćelavi tjelohranitelji, džipovi s plavim svjetlima i sirenama, lopate pravog kaspijskog kavijara, rijeke šampanjca i prateća vojska ljepotica.

I naravno, dobri odnosi s ruskom administracijom, da ne bi završio kao Hodorkovski.

Milan Popović je dobro razumio situaciju, zbližio se s nekoliko ruskih oligarha koji su ionako naklonjeni Srbiji, dao otkaz u tvrtki u kojoj je radio i otvorio svoju.

I tako je 1996. godine postao dio moskovskog jet-seta. Novac je ulagao u restorane i noćne klubove za bogataše, što mu je omogućilo još bolje poslovne kontakte.

Avioni, jahte, najskuplji šampanjci i najljepše žene postaju njegova svakodnevica. Posao širi na Dominikansku Republiku i Ameriku, a 2001. godine dovodi ruskog tajkuna Igora Altuškina u Srbiju i njih dvojica zajedno sa Zoranom Drakulićem, koji ubrzo izlazi iz posla, ulažu novac u valjaonicu u Sevojnu.

U Beogradu, u Njegoševoj ulici, kupuje penthouse i počinje organizirati partyje u maniru svjetskog Playboya. Polijevanje najskupljim šampanjcem, inače običaj bogatih Moskovljana, donosi u Beograd.

Nazivaju ga “kraljem bakra”.

– Avanturistički duh mu ne da mira. Kupio je avion i položio za pilota kako bi mogao sam upravljati. Jadranom krstari na svojoj jahti okružen ljepoticama iz Rusije i Srbije – objavio je Blic svojevremeno ovu izjavu njegovog bliskog prijatelja.

Popović se prije nego je upoznao Severinu klonio medija i javnosti i od svojih je prijatelja uvijek zahtijevao diskreciju. Čak i kad je organizirao partyje, sve je to ostalo ispod radara javnosti, pa je Milan Popović godinama zapravo bio samozatajni tajkun kojeg glamur i pažnja medija nisu zanimali.

Kada je upoznao Severinu bio je to njegov veliki ulazak na estradnu i tabloidnu scenu. Severinu je upoznao na svojoj privatnoj rođendanskoj zabavi u zatvorenom klubu blizu Ade Ciganlije.

Na proslavu je došlo 200 gostiju, pozivnice su bile u obliku boarding passova, kao za avione, a goste je dočekivalo dvadesetak ljepotica iz Moskve odjevenih u stjuardese, koje su samo za tu priliku privatnim avionom dovezene iz Moskve.

Beogradski jet set predstavljala je ekipa “butikašica”, odnosno djece bogataša i neizbježnih pratećih pojava koji se za bogataše naprosto lijepe.

Gostima je pjevao Haris Džinović, a na tulumu niko nije primijetio da se nešto događa između Severine i Milana. Nedugo nakon toga njih dvoje su zajedno otputovali na Floridu gdje Popović ima stan.

Ostalo je poznato.

[ad_2]

Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here