Kraj za Volkswagen Golf GTI!

0
264

Svi oni koji su nameravali da kupe novi Volkswagen Golf GTI će morati da izdovje dodatnu sumu novca, s obzirom da se uvodna varijanta ovog “hot heč” modela više neće proizvoditi ni prodavati.

Naime, proizvodnja ovog modela je obustavljena zbog strožih WLTP standarda o emisiji štetnih gasova. Međutim, pretraga zvaničnih nemačkih i britnaskih veb-sajtova kompanije Volkswagen nam je otkrila da se model Golf GTI Performance još uvek prodaje.

Model Golf GTI Performance se prodaje po početnoj ceni od 32.950 evra u Nemačkoj. On je i malo snažniji od uvodne varijante Golf GTI, te njegov četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem, radne zapremine dva litara, razvija 241 konjsku snagu.

Zahvaljujući tome, ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,2 sekunde. Golf GTI Performance je opremljen i farovima sa LED tehnologijom, navigacijom i felnama veličine 18 cola.

S obzirom da Volkswagen već uveliko priprema novu, osmu generaciju modela Golf, koja bi trebalo da bude predstavljena na leto sledeće godine, male su šanse da bazni Golf GTI bude modifikovan kako bi se povinuo strožim pravilima o emisiji štetnih gasova.

U svakom slučaju, ostale performante varijante ovog modela su daleko od toga da njihova proizvodnja bude obustavljena. Zapravo, VW planira da krajem ove godine predstavi model Golf GTI TCR, čiji će četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara razvijati 286 konjskih snaga i 370 Nm obrtnog momenta.

Njegov agregat će biti povezan sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom preko kojeg će se snaga slati samo prednjim točkovima.

Osim što je primoran da obustavi proizvodnju modela Golf GTI, Volkswagen je morao i da smanji snagu modela Golf R za 10 “konja”. To je postignuto time što se od sada na njega instalira novi izduvni sistem, te R varijanta modela Golf sada ispunjava WLTP standarde.

Izvor: VreleGume

 

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here