KOPILAD I SVETI OČEVI: Patrijarh Irinej ima vanbračnog sina kojem je povjerio crkveni biznis

0
1167

Patrijarh srpski Irinej ima vanbračnog sina, ekskluzivno otkriva Teleprompter.rs. Irinej je svog vanbračnog sina postavio da vodi biznis Srpske pravoslavne crkve

U dokumentu koji je dostavio izvor iz Patrijaršije navodi se da je Irinej 2011. godine postavio Dejana Nakića za direktora Proizvodnog zavoda Srpske pravoslavne crkve Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, koji je “žila kucavica” crkvenog biznisa.

– Preko tog zavoda se vrši proizvodnja i prodaja svih proizvoda Srpske pravoslavne crkve – kandila, predmeti od dragocjenih metala, ikone, svijeće, krstovi, mantlije, kamilavke – navodi izvor beogradskog portala iz Patrijašije.

Čim je Irinej postavljen na čelo SPC, na funkciju direktora Proivodnog zavoda postavio je svog “najbližeg saradnika” Dejana Nakića. Međutim, Dejan Nakić je patrijarhu mnogo više od “najbližeg saradnika”.

– Dejan Nakić je vanračni sin patrijarha. Čim je došao na funkciju patrijarha postavio je svog vanbračnog sina da vodi crkveni biznis. Patrijarh je osnovao Proizvodni zavod iste godine kada je i postavio svog vanbračnog sina za direktora – dodaje isti izvor.

Dejan Nakić među sveštenicima ima nadimak “DNK”. Na pitanje zašto ga zovu “DNK”, izvor navodi da ga tako zovu u smislu “nemoj da ti uzmemo DNK da utvrdimo tačno čiji si sin”.

– Činjenicu da mu je Dejan Nakić vanbračni sin patrijarh čuva u strogoj tajnosti. Ali, u našim krugovima se sve sazna. Znamo i ko mu je majka, ali o tome nećemo sada, zaključuje izvor Telepromptera.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here