Komšić: Neću uzeti nikakvu novčanu nagradu za rad u Parlamentu, ….. i vas i vaših 840 KM

0
194

Predsjednik Demokratske fronte i zastupnik i Predstavničkom domu državnog Parlamenta demantirao je informaciju da je uzeo novčanu nagradu kao vid naknade za efektivan rad u institucijama BiH.

“Poštovane dame i gospodo, ko god da ste. S obzirom da me već godinama pokušavate napraviti i prikazati licemjernim kao što to zaista i jesu neki od političara i javnih ličnosti u BiH , a što je danas dobilo oblik navodne ‘nagrade’ od nekih 840 KM za deset godina rada u Parlamentu BiH, osjećam se pozvanim i prozvanim da nešto kažem na tu temu. Tako nešto niti sam tražio, niti sam dobio, niti imam namjeru da uzmem ako mi neko i ponudi. Samo još mogu reći da ….. i Vas i Vaših 840 KM”, poručio je Komšić.

Podsjećamo, predsjedavajući Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za administrativne poslove Sead Kadić za Klix.ba je kazao da su četiri zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH novčano nagrađena zbog deset godina efektivnog rada u institucijama Bosne i Hercegovine, a među kojima je i Željko Komšić.

Naknada za “efektivan rad u institucijama BiH” regulisana je Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama BiH koji jasno precizira da zaposleni u institucijama imaju pravo na novčanu naknadu po osnovu jubilarnih nagrada za vrijeme provedeno na radu.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here