Ko’ je advokat Haris Kaniža???

0
1211

Čitamo ovih dana razne hvalospjeve o SDA kandidatu za načelnika Travnika. Ljudi idu u krajnost pa čovjeka proglašavaju “Ponos Travnika”, te general te profesor. Niko ne kaže da su ponos Travnika oni što leže u šehidskim mezarima širom općine, zlatni ljiljani, vojni invalidi i demobilisani borci o kojima se niko ne brine.

Lako je biti general poslije rata i školovati se o državnom trošku i u onom i u ovom sistemu dok djeca poginulih i demobilisanih boraca traže koru hljeba radeći po evropskim gradovima i selima. Niko neće da kaže da Travnik ima i jednog advokata koji se za razliku od izabranih političara bori sa grupom obespravljenih povratnika za povratak bosanskog jezika u škole u RS. Borba za bosanski jezik traje 6 godina, to je više nego odbrambeni rat 92-95 i to sam protiv RS-a i pored raznih opstrukcija i odugovlačenja Haris Kaniža izađe kao pobjednik.

Zar to nije herojstvo???

Niko ne kaže da imamo jednog advokata koji se godinama bori i pobjeđuje u vraćanju imovine vjerskim zajednicama. Niko ne kaže da imamo Harisa koji se svakodnevno bori za prava malog obespravljenog čovjeka i koji ima iza sebe stotine dobijenih presuda u Strazburu a hiljade su na čekanju za suđenje.

Niko ne kaže ima jedan advokat koji je zastupao demobilisane borce koji su protestvovali za svoja zaslužena prava a koji su bili proglašeni da su pokušali državni udar.

Gdje su bili ti generali bar da daju moralnu podršku?

Gdje je ta vojska koju je vodio general i šta je to uradio da poboljša položaj svojih boraca u društvu?

Budimo iskreni pa recimo činjenice. Od hvalospjeva i mitomanije nema niko koristi, osim pojedinca, ali od konkretnih djela imamo svi korist.

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here