Keksići u savršenoj kombinaciji kakao-kokos obogatit će vaš blagdanski stol ali i jutarnju kavu ili poslijepodnevni čaj. Šteta ih je pripremati samo jednom u godini.
Duljina pečenja keksi ovisi koliko ste ih tanko/debelo razvaljali. Keksi su pečeni kada se odvajaju od papira za pečenje.
Kekse možete oblikovati u kuglice i uvaljati u šećer u prahu pa ćete dobiti oblikom slične raspuknutićima.
Količina sastojaka je za manju dozu (otprilike 3 lima za pečenje) pa možete odmah duplu dozu raditi jer će brzo nestati koliko su fini.
Sastojci
- 180g brašna
- 125g omekšanog maslaca
- 1 jaje
- 50g šećera
- 1 vanilin šećer
- 20g gorkog kakaa
- 3 žlice kokosa
- 1 žličica praška za pecivo
Koraci
- Korak 1
Pomiješati zajedno sve suhe sastojke (brašno, šećer, vanilin šećer, kakao, kokos, prašak za pecivo).
- Korak 2
Suhim sastojcima dodati komadiće maslaca i razmućeno jaje. Spiralnim nastavcima umijesiti tijesto. Ostaviti tijesto u hladnjaku oko pola sata.
- Korak 3
Pobrašniti površinu i tijesto (malo je mekše tijesto) pa razvaljati tijesto i rezati oblike. Poslagati kekse na papir za pečenje i peći u pećnici oko 10 minuta na 180 stupnjeva.