Keksići s kakaom i kokosom

0
119
dav

Keksići u savršenoj kombinaciji kakao-kokos obogatit će vaš blagdanski stol ali i jutarnju kavu ili poslijepodnevni čaj. Šteta ih je pripremati samo jednom u godini.

Duljina pečenja keksi ovisi koliko ste ih tanko/debelo razvaljali. Keksi su pečeni kada se odvajaju od papira za pečenje.
Kekse možete oblikovati u kuglice i uvaljati u šećer u prahu pa ćete dobiti oblikom slične raspuknutićima.
Količina sastojaka je za manju dozu (otprilike 3 lima za pečenje) pa možete odmah duplu dozu raditi jer će brzo nestati koliko su fini.

Sastojci

  • 180g brašna
  • 125g omekšanog maslaca
  • 1 jaje
  • 50g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 20g gorkog kakaa
  • 3 žlice kokosa
  • 1 žličica praška za pecivo

Koraci

  •  Korak 1

    Pomiješati zajedno sve suhe sastojke (brašno, šećer, vanilin šećer, kakao, kokos, prašak za pecivo).

  •  Korak 2

    Suhim sastojcima dodati komadiće maslaca i razmućeno jaje. Spiralnim nastavcima umijesiti tijesto. Ostaviti tijesto u hladnjaku oko pola sata.

  •  Korak 3

    Pobrašniti površinu i tijesto (malo je mekše tijesto) pa razvaljati tijesto i rezati oblike. Poslagati kekse na papir za pečenje i peći u pećnici oko 10 minuta na 180 stupnjeva.


     

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here