Kako napraviti fotografije s odmora koje neće biti dosadne?

0
224

[ad_1]

Snimanje odličnih fotografija s ljetovanja nije jednostavno. Mnogi fotoamateri će imati velike probleme da svojim kreativnim nastojanjima zadive prijatelje.  Posebno ako se nađu u popularnim turističkim destinacijama ili ispred slavnih znamenitosti koje su fotografisane mnogo puta.

ŽABICEFotografi amateri unaprijed trebaju odustati od takmičenja s profesionalcima i njihovim nagrađenim fotografijama znamenitosti. Neophodno je fokusirati se nešto drugačije fotografije – savjetuje njemačko udruženje fotografa Photo-Industrieverband.

Iz Udruženja savjetuju da se mjesta koja ćete posjetiti istraže unaprijed i prije odlaska na ‘godišnji’ osmisle kreativne ideje.

To se može učiniti pretražujući internet, ali plodnonosnije je to učiniti gledajući turističke vodiče i otisnute fotomonografije. S tim u rukama, manja je vjerovatnost da ćete prebrzo preskakati s fotografije na fotografiju, kažu stručnjaci.

Kada vam sine ideja, zapišite je, dodaju. Zajedno s bilo kojim drugim idejama o kutu snimanja, svjetlu, kontrastu, dobu dana i slično.

Sve će vam to dobro doći u času snimanja i olakšati stvaranje impresivne fotografije.

Objava Kako napraviti fotografije s odmora koje neće biti dosadne? pojavila se prvi puta na Zdravi Portal.

[ad_2]
Source link

nekretnine_mostar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here